IJsselstreek heeft zondagmiddag afgerekend met koploper Klarenbeek. De ploeg van trainer Mitchel de Groot was op het eigen sportpark Keizerslanden met 6-2 te sterk.

In de openingsfase deden beide niet voor elkaar onder. Klarenbeek probeerde middels vele crossballen van achteruit de bal achter de laatste lijn van IJsselstreek te krijgen. De thuisploeg was duidelijk voorbereid op deze manier van voetballen en hield de linies goed gesloten. De eerste grote kans deed zich na een kleine vijf minuten spelen voor. Wesley de Witte werd in de diepte weggestoken, maar zijn subtiele lob belandde jammerlijk naast de paal.

Het plan was IJsselstreek was duidelijk en liet de bal aan de gasten uit Klarenbeek. Vanuit een goede organisatie werd IJsselstreek steeds sterker en kreeg het controle over de wedstrijd. Met een aantal goede aanvallen kreeg het dan ook vrij snel loon naar werken. Wesley de Witte kon het publiek laten juichen door de 1-0 op het bord te zetten.

Enkele minuten later werd de score zelfs verdubbeld. Ditmaal was het Mitchel Kiffen die een goede aanval wist af te ronden en IJsselstreek op 2-0 wist te zetten. In het verloop van de eerste helft golfde het spel op en neer, maar echte grote kansen kregen beide ploegen niet. Toch wist Klarenbeek de aansluitingstreffer aan te tekenen. De gasten wisten de bal te onderscheppen (al dan niet door middel van een overtreding) en via de linkerkant wist de spits de bal bij de eerste paal in te te tikken.

De thuisploeg raakte niet in paniek van deze tegenvaller. Sterker nog, het werd sterker en vrijwel alle duels. Nog voor de rust wisten wederom Wesley de Witte en Mitchel Kiffen het net te vinden waardoor IJsselstreek met een riante 4-1 voorsprong de kleedkamer kon gaan opzoeken.

Vrijwel direct na de rust kreeg Klarenbeek de uitgelezen mogelijkheid om dichterbij te komen. Een heel goedkoop gegeven strafschop werd onberispelijk ingeschoten (4-2). Het spelbeeld veranderde niet en IJsselstreek bleef de bovenliggende partij en hiervoor ook zeker complimenten naar de verdediging die vandaag als een huis stond.

DC Mekking gooide de wedstrijd definitief in het slot door de 5-2 te maken en enkele minuten later zelfs de 6-2. Klarenbeek wist dat er niets meer te halen viel en IJsselstreek kwam geen enkele keer meer in echt in gevaar. Een puike prestatie en een uitstekende reactie op de ‘Off-Day’ van vorige week.

Volgende week speelt IJsselstreek de inhaalwedstrijd bij ZVV in Apeldoorn. Bij winst kan de ploeg oprukken naar plek 2 in de competitie. Er zal om 14:00 worden afgetrapt op sportpark Zevenhuizen.

Vorig artikelDe middenmotors houden elkaar in evenwicht
Volgend artikelDiepenveen verrast hoogvlieger KCVO