Diepenveen heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door de thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde Colmschate niet in winst om te zetten. Op een zonnig en druk sportpark ‘de Zunnebargh” werd het 3-3.

De thuisploeg opende scherp en had binnen de minuut al een strafschop moeten hebben nadat Blanken werd neergehaald in het strafschopgebied. Tot ieders verbazing liet de scheidsrechter vervolgens doorspelen. Dit leverde hem in de rust een standje op van de waarnemer die ook van mening was dat de bal op de stip had gemoeten. In het vervolg van de eerste helft waren er voldoende kansen voor Diepenveen om het duel vroegtijdig te beslissen. Helaas ontbrak de scherpte voor het doel en als die er al wel was bleek Colmschater goalie Finke een hele vervelende sta in-de-weg. Als jezelf de kansen niet afmaakt dan roep je het onheil over jezelf af en zo geschiedde. Na een uitstekend uitgevoerde counter was Kevin Bierman het eindstation. De eerste bal op doel en direct een doelpunt. Vlak voor rust breidde Colmschate de voorsprong nog verder uit. Een vrije trap van Rick Traanman vanaf de zijlijn werd volledig verkeerd ingeschat door doelman Witteveen en met een enorm zure 0-2 achterstand gingen we rusten.

In de tweede helft kwam Diepenveen scherp uit de startblokken en dit leidde in de 50e minuut tot de aansluitingstreffer. Pepijn van den Wollenberg punterde een bal van rand strafschopgebied keihard in de hoek. Dit keer moest Finke het antwoord schuldig blijven. Een paar minuten later weer een aardige kans maar helaas werd het net niet gevonden. Een kwartier voor tijd belandde een bal op een Comschater arm in het strafschopgebied en dit keer wees de warrig fluitende arbiter wel naar de stip. De beslissing was zwaar beoordeeld en leek een goedmakertje voor de niet gegeven pingel in de eerste helft. Davey Mooren wist wel raad met deze buitenkans en stuurde doelman Finke de verkeerde hoek in.

Waar iedereen het gevoel had van ‘erop en erover’, was het Colmschate dat weer op voorsprong kwam. Bij een snel uitgevoerde counter, waar er ook sprake leek van een overtreding, mocht Colmschate toch doorgaan en scoren. Dit leverde een hoop onvrede op bij de thuisploeg. Tien minuten voor tijd werd Fabian Metz neergehaald op randje zestien en ging Davey Mooren achter de bal staan. Zijn vrije trap belandde keihard in de kruising.

Voor de derde keer deze middag maakte een veerkrachtig Diepenveen een achterstand ongedaan. In de slotfase pompte de thuisploeg flink wat ballen voor het doel en er volgden een aantal hectische situaties die helaas net niet goed vielen. Colmschate kwam er nog een keer gevaarlijk uit maar dit keer kon doelman Witteveen met z’n voeten redden. Ook werd nog een bal op onze arm geschoten in de zestien maar de scheidsrechter durfde het niet aan om de bal op de stip te leggen. Zo eindigde het vermakelijke duel in een gelijkspel.

Gezien het aantal kansen was Diepenveen duidelijk de bovenliggende partij en had dit duel moeten winnen. Bij Colmschate zal er ongetwijfeld een stuk onvrede zitten omdat een 0-2 voorsprong werd weggegeven, maar gezien het spelbeeld en kansenverhouding was dit het maximaal haalbare voor ze. Na afloop was het nog lang gezellig in het zonnetje met een drankje en een zangertje. Beide elftallen bleven tot het einde gezellig op het sportcomplex hangen. Klasse mannen!