Voorwaarts verloor op zondag 27 maart in eigen huis van vv Heino. Voor rust creëerde Voorwaarts prima kansen en was de 1-1 een magere afspiegeling. Na rust speelde het elftal zielloos en was het Heino dat het meeste aanspraak mocht maken op de overwinning. Dat kreeg het op een curieuze wijze en daarmee loon naar werken, 1-2.

Bij de spelers en de toeschouwers ging het vooraf aan de wedstrijd vooral over de slechte staat van het veld. Het gras is groen, er ligt een automatische beregeningsinstallatie onder het veld, maar de knop werd niet omgezet. Zeker het minder fysieke en technische Voorwaarts wil met combinatievoetbal tot resultaat komen. Combinatievoetbal was onder deze veldomstandigheden onmogelijk.

Beide ploegen hadden wel in de gaten dat opbouwend voetbal niet mogelijk was, dus werd veelvuldig de lange bal gespeeld op de spitsen. De flipperkast leverde zo af en toe nog een mooie gelegenheid op. Zo kreeg Marcus van Geelen na 11 minuten, na goed voorbereidend werk van Ivo Spanjers, een uitgelezen mogelijkheid voor open doel, maar de grasmat dacht daar anders over.

Heino creëerde ook enige mogelijkheden en het claimde na 20 minuten dat de bal de doellijn had gepasseerd. In dit geval was het arbitrale trio de spelbreker. Even later had Ismar Maglajlic een mooie kans gecreëerd aan de linkerkant. Zijn inzet kreeg niet het gewenste resultaat. In de 37ste minuut was het aan de andere kant wel raak voor Heino. Een mooie actie op rechts werd laag voorgezet en bij de eerste paal afgerond en daarmee was de 0-1 een feit. Voorwaarts oogde niet geslagen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Dat viel nog voor rust. Een mooie actie en voorzet van Ismar belandde op het hoofd van Luuk Grieving, 1-1. Ruststand 1-1.

Na rust een zielloos Voorwaarts. Heino had op het oog meer de intentie om te winnen en was vooral in standaardsituaties, zoals corners en vrije trappen, gevaarlijk. En Voorwaarts deed wat Heino nodig had. Veel overtredingen op het middenveld lagen aan de basis van deze standaardsituaties en daarmee hachelijke situaties voor het doel.

Op een moment dat het leek dat de wedstrijd geen winnaar zou kennen, sloegen de Sallanders alsnog toe. De winnende van Heino in de 85ste minuut was de meest curieuze van de wedstrijd. Een speler van Voorwaarts kwam met zijn been hoog in, binnen het eigen strafschopgebied. Heino claimde geen vrije trap, want de speler kwam ook laag in met zijn hoofd. Beide teams verlieten dan ook het strafschopgebied, behalve de scheidsrechter. De heer Ten Horn kende een indirecte vrije trap toe aan Heino op 12 meter van het doel. Voorwaarts verdedigde deze situatie als ware het een directe vrije trap en zette een muurtje neer. Voor de vrijstaande aanvaller van Heino die zich optisch naast de muur had geposteerd was het een koud kunstje om de bal binnen de schieten, 1-2. Voorwaarts kon in het vervolg van de wedstrijd geen mogelijkheid meer creëren en daarmee moest het genoegen nemen met een nederlaag thuis aan de Laene.

Aankomende donderdag 31 maart speelt Voorwaarts een inhaalwedstrijd in Bemmel. En aankomende zondag 3 april in Dalfsen.