Het affiche lag er. Koploper Epe, wat dit seizoen nog geen enkel duel verloor, tegen Diepenveen wat de weg naar boven in is geslagen en zich nestelt rond de zevende plek.

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de overleden Diepenveners Kees Krins en Hans Tiebot. Twee mannen die veel in Diepenveen organiseerden, creëerden en realiseerden. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van Kees Krins en Hans Tiebot.

Na de minuut stilte begon de wedstrijd met een zeer aantrekkelijke openingsfase. Diepenveen kreeg een licht overwicht, maar wist dit niet om te zetten in grote kansen. Doordat Diepenveen veel via buitenspelers Jeffrey Blanken en Davey Mooren speelde, bracht de ploeg veel dreiging richting de goal van Epe. Na een kleine 20 minuten pakt Epe het initiatief over en creëert het veel kansen. Er wordt een bal van de lijn gehaald, op de lat gekopt en er volgt een moment waarbij de bal wel of niet achter de lijn stuitert. De scheidsrechter lost dit met enige hilariteit op door het VAR-gebaar te maken en het doelpunt niet goed te keuren. Het restant van de eerste helft kent verder geen grote kansen. Epe drukt Diepenveen verder achteruit maar weet geen vuist te maken. Er volgt in de 41ste minuut nog een gele kaart voordat beide ploegen aan de thee gaan.

Het tweede bedrijf spiegelt zich aan de eerste helft. Wederom aantrekkelijk voetbal. Justin weet na 2 minuten via een corner gevaarlijk te worden, maar uit diezelfde corner weet Epe snel te counteren. Een doelpunt zit er echter niet in na een overtreding op keeper Nick Witteveen. Epe weet via de linkerkant goed te combineren en richting de goal van Diepenveen te komen. Een voorzet vanaf de linkerkant wordt door Coen Logen knap binnen gewerkt. Hij zet na 53 minuten spelen de 0-1 op het scorebord. De goal zorgt ervoor dat Epe meer grip op de wedstrijd krijgt. Er volgen veel kansen waarin sluitpost Nick Witteveen wederom zijn ploeg op de been houdt. Na 3 grote kansen van Epe op een rij schuift Diepenveen iets op.

Dollenkamp wisselt opportunistisch en zet Jeffrey Mooren erbij in de spits en schuift ook Mikey Krommekamp naar voren toe. Dit zorgt voor extra druk vooruit en meer mogelijkheden voor Diepenveen. Gijs vindt op zijn weg richting de goal de paal, en na een scrimmage voor de goal van keeper Van Schoonhoven weet Gijs ook niet te scoren met een spectaculaire poging tot een volley. Diepenveen moet nog wel een keer goed uitkijken bij een uitbraak aan de rechterkant. De bal wordt eerst gekeerd door de Diepenveense sluitpost en komt daarna voor de voeten van Twan Huiskamp. Hij heeft voor Epe de 0-2 op zijn voet, maar Bo Berends haalt de bal van de lijn af en zorgt voor opluchting.

Niet veel later volgt er een rode kaart voor Yannick Heukels van Epe. Dit geeft Diepenveen een mentale kick, het publiek gaat er achter staan en dat zorgt voor vleugels binnen de lijnen. Na een goeie actie wordt Gijs licht vastgepakt en landt hij op de grond in het 16-meter gebied. Scheidsrechter Arnoldus twijfelt geen moment en wijst onberispelijk naar de stip. Penalty voor Diepenveen.

Achter de bal staat Jack Vunderink. Er ligt een grote druk op de schouders van Jack. Met nummer 8 op zijn rug en zijn lange haren loopt hij richting de gouden Derbystar. Hij blijft kalm en schiet Diepenveen in de 88ste minuut naar een gelijkspel tegen koploper Epe. Een hele knappe prestatie, waarin Diepenveen een verdiend punt uit het vuur sleept. Een mooie afsluiter van de eerste seizoenshelft.

Met een zevende plek de winterstop in gaan, is voor een promovendus een puike prestatie. Iets waar Diepenveen trots op kan zijn. 26 januari wordt de competitie hervat en komt de “rode lantaarn” Albatross op bezoek.