Afgelopen donderdag verlengde trainer Herman Harleman zijn contract bij SV Epse. Het antwoord van zijn spelersgroep liegt er niet om: een 7-1 overwinning!

Epse begint de thuiswedstrijden altijd met een gezamenlijke lunch. Deze lunch wordt door één of twee spelers verzorgd. De heren die deze week aan de beurt zijn, zorgen voor wel heel bijzonder middageten. Voor alle spelers is er een heus happy meal, inclusief speeltje! De toon is gezet. Trainer Harleman is er niet zo heel blij mee, maar kan er gelukkig wel om lachen. En gezien de uitslag smaakt deze lunch naar meer…

Vandaag nemen de rood-witten van Harleman het op tegen Terwolde. In de basis bij Epse de 16-jarige Kai Bronzewijker, op de rechtsbackpositie.

De wedstrijd begint rommelig. Epse heeft overwicht en veel balbezit. Maar dat resulteert vooralsnog niet in kansen. Pas in de 25ste minuut staat Almir Fizovic vanuit een pass alleen voor de keeper. Hij lobt hem over. Negen minuten later is het wel raak. Almir Fizovic rondt de aanval van Lars Otten knap af: 1-0. In de 37ste minuut is het wederom Fizovic die raak schiet.

Tijdens de thee merkt Harleman op dat de aansluiting van achteruit en de balaannames beter moeten. In de tweede helft wordt zijn raad opgevolgd. Terwolde heeft weinig meer te vertellen. De aanvallen van Epse volgen elkaar in rap tempo op. In de 61ste minuut brengt Almir Fizovic de stand op 3-0. Negen minuten later schiet Silas Muiderman van afstand raak. Een slippertje van de Epser achterhoede zorgt voor de 4-1. Daarna geven achtereenvolgens Almir Fizovic, Rutger Aarnink en Djordy Altena de keeper van Terwolde het nakijken. Epse is oppermachtig vandaag en wint met 7-1 van Terwolde. Met een tevreden trainer als gevolg. ‘We zijn nu vijf maanden bij elkaar en blijven groeien. Ik ben trots op mijn ploeg!’ aldus Harleman.

Deze week sluiten de rood-witten de eerste seizoenshelft af met een laatste training. En dan… de feestdagen tegemoet met maar liefst 23 punten uit 11 wedstrijden en een knappe derde plek in de vijfde klasse F!

Viaclubcorrespondent SV Epse
Vorig artikelDiepenveen blijft kalm van 11 meter en speelt zich naar een dik verdiend gelijkspel