Je moet toch wel echt een liefhebber zijn om op een zondagmiddag als deze het voetbalveld boven de warme kachel te verkiezen. Door de ijzige oostenwind was de gevoelstemperatuur om van te blauwbekken. Dat deden een handjevol Activianen en toch een respectabel aantal Klarenbekers vanmiddag zeer zeker.

Gelukkig werden ze wel door de beiden ploegen getrakteerd op een meer dan boeiende wedstrijd. En dat is geen toeval. Twee ploegen die aangetoond hebben een aardig deuntje mee te kunnen blazen in deze klasse en vanuit de historie al bewezen hebben aan elkaar gewaagd te zijn.

Klarenbeek won de toss. Activia moest daarom tegen de gewoonte in voor de rust naar de kantine toe spelen. Het bleek in dit geval geen voordeel. Hoewel de eerste kans voor Activia was, werd de score aan de andere kant geopend. En eerlijk is eerlijk: het was een prachtig doelpunt. Een afgeslagen voorzet werd door een Klarenbeekse verdediger knalhard binnen geschoten. Doelman Danny Blanken keepte uitstekend vandaag, maar was hier volstrekt kansloos. En daarmee liep Activia achter de feiten aan. Het was het allemaal net niet voor rust.

Klarenbeek was feller, deelde ook een paar geoorloofde tikjes uit en had het meeste de bal. Ondanks verwoede aanwijzingen vanaf de kant schuwde Activia de echte strijd. Alleen al daarom was het een wonder dat alleen Jort van Bemmel een gele prent ontving na een ogenschijnlijk onschuldig duel. Ondanks het Klarenbeekse overwicht kreeg Activia toch ook goede kansen. De 0-1 ruststand was echter een logisch gevolg van het eerste deel van de wedstrijd.

Als Activia supporter hoop je dan op een ommekeer na rust. En die kwam er! Alles was anders in de tweede helft. Activia speelde op de helft van de tegenstander. Activia leverde een prachtige strijd. Activia had met Guus Leerkes, Niels Achtereekte en Gijs Koning uitstekende invallers. Lars Hekkert strooide weer met passjes. Ze kwamen vaak ook perfect aan!

Siebe Koers had zijn schoeisel verwisseld en bleef daarom beter op de been. Had het bovendien op de heupen. Dat bleek uit zijn schitterende gelijkmaker. Een mooie steekpass van Simon Zweers schoot hij fantastisch binnen. Even later herhaalde hij dit nogmaals, de goal werd echter afgekeurd. Aan de misbaar van Siebe was te zien dat hem onterecht buitenspel verweten werd.

Gelukkig hebben we Simon… Simon maakt het verschil en deed dat vandaag ook. Na een onnavolgbare solo on alleen de noodrem hem van scoren afhouden. Een penalty was het verdict. Een rode kaart bleef uit, waar dit mogelijk wel aan de orde was. Simon bleef ijskoud bij het benutten van de penalty. #En deed dat even later weer toen hij uit de kluts de beslissende 3-1 scoorde. Die vervolgens niet eens beslissend bleek: vanaf de aftrap scoorde Klarenbeek de 3-2.

Daardoor bleef het sidderen op de koude Schapenweide. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar. Mede door de uiterst geslepen staf van Activia. Een geniale wisseltruc haalde het tempo uit de wedstrijd. De dikverdiende zege was een minuutje later een feit. En daarmee is Avtivia nog altijd een hoogvlieger in de vierde klasse f!

Een groot compliment voor de ploeg en staf. De veerkracht is hoopgevend. Dikke nederlagen en matige 1e helften kunnen omgezet worden. En dat met een relatief nieuwe samenstelling. Het geeft alle vertrouwen op het vervolg in deze boeiende competitie.