ABS heeft de vijfde achtereenvolgende overwinning behaald in de 4e klasse G. Zonder meer een fraaie serie, maar ook het frisse, aanvallende spel gaf vanmiddag aanleiding tot tevredenheid.

De thuisclub begon sterk aan de wedstrijd. SV Zwolle werd met de rug tegen de muur gezet en het was uiteindelijk Jasper Broekhuis die in de 21e min voorbereidend werk van Martijn Stegink afrondde. ABS bleef de bovenliggende partij en scoorde in de 33e min. door Yannick Duteweert, die zich, op aangeven van Rob Treurniet, door de defensie slalomde.

Kort voor rust had Martijn Stegink de 3-0 op de schoen, echter hij wist een fantastische aanval net niet te bekronen. In de tegenstoot wist SV Zwolle gebruik te maken van slordig verdedigen en door Musa Dampha kort voor rust onverwacht terug te komen in de wedstrijd.

Na rust probeerde SV Zwolle het spel te verplaatsen naar de helft van ABS, echter de verdediging gaf geen krimp. ABS nam het initiatief weer over en het was in de 61e minuut de sterk spelende Wessel Nikkels, die een vrije trap koelbloedig afrondde. In de 71e minuut ging de wedstrijd op slot. Een afgemeten voorzet van Youri Meijer werd fraai ingekopt door Jasper Broekhuis, die de 4-1 scoorde.

ABS nam geen gas terug en het was de doorgekomen Stef Willemsen die zijn goede wedstrijd bekroonde met zijn 3e treffer van het seizoen, 5-1. Het slotakkoord kwam van de voet van SV Zwolle-aanvaller Dennis Syla, die de eindstand van 5-2 op het scorebord bracht.

Een fraaie overwinning, waardoor ABS de koppositie behoudt in de 4e klasse G. Volgende week de uitwedstrijd tegen Hoonhorst.