Het als verslaggever, supporter of trainer van een team beginnen over wie je allemaal mist in een wedstrijd is altijd wat gevaarlijk; want indirect zeg je dan ook iets over de mensen die voor die spelers in het veld staan. En die mensen verdienen alle steun en respect en support. Toch ging het vandaag langs de kant bij de derby Activia tegen Colmschate wel erg vaak over alle spelers die Activia ten opzichte van een meer ideale situatie vandaag niet kon opstellen. Van een aantal was dat reeds lang bekend; maar op de wedstrijddag kwamen daar vandaag ook nog aanvoerder Guus Leerkes en spits en topscorer Michiel Mikkers bij. Dat was veel; misschien te veel voor het behalen van een goed resultaat, zo kan je achteraf stellen.  Toch stond er een prima Activia team in het veld. Een team dat vol overgave knokte voor een goed resultaat en een team met een echt Activia smoelwerk bovendien. En dat deed ons ook goed!

Wouter Hameka en Niels Achtereekte stonden model voor de wedstijdinstelling vandaag. De eerste, lang niet fit, amper in staat om aan te zetten, verbeet de pijn en speelde voor de ploeg en de club zolang het lijf het toe stond. De tweede speelde zijn eerste wedstrijd in misschien wel twee jaar en ging 95 minuten voorop in de strijd en was de aanjager die we lang gemist hebben.

De ruststand was 1 – 2 . Al snel kwamen de gasten op voorsprong maar binnen het kwartier was het ook al weer gelijk en in die fase kreeg Activia ook dikke kansen op meer dan een gelijke stand. Het Activia doelpunt kwam op naam van Niels na goed werk van Michael Hubner en Wouter Hameka.  Kort voor rust kwam de ploeg opnieuw op achterstand toen uit een corner het luchtduel werd verloren en de bal ongelukkig onder doelman Edwin door het doel in stuiterde.

Na rust waren er minder doelkansen en opwinding te noteren en lang bleef elk resultaat mogelijk. In de absolute slotfase toen de thuisploeg steeds meer risico’s nam viel de beslissing. Waar heel Activia schreeuwde om een strafschop na een duw tegen Stan van Zweden werd de bal weggeschoten en kwam de enige Activia verdediger tegen een overmacht te staan. Hiervan werd goed geprofiteerd en dat betekende de beslissende 1 – 3.

Zo eindigde een levendige en sportieve derby in een teleurstellend resultaat voor de hard werkende Activianen. Volgende week in Ugchelen tegen Albatross gaan we weer proberen een goed resultaat te behalen!