Overwetering tegen Diepenveen, met een oude bekende want Robert Slinkman onze vorige trainer. De gebroeders Van Breukelen ontbreken vanwege een schorsing. Zij worden vervangen door Ruben Brinkhof en Mark Koudijs.

In het 1ste kwartier van de wedstrijd krijgen we weinig tijd om op te bouwen. Diepenveen geeft ons daar geen kans toe en we hadden daar moeite mee. Na ruim een kwartier legt de spits van Diepenveen de bal goed terug en Diepenveen scoort, 0-1.

Overwetering stelt hier wat tegenover: na een voorzet van Nick Oosterwijk kopt Jelle Lucassen net over. Na bijna een half uur spelen maakt Bram van Bessen een overtreding op 25 meter en de spits van Diepenveen schiet net naast. Na een half uur in de wedstrijd krijgt Overwetering meer greep op de wedstrijd, na een schot van Oskar Kappert in de korte hoek en een kopbal van Jelle Lucassen.

Ruim 5 minuten voor de rust moet Bram van Bessen met een kuitblessure het veld verlaten en hij wordt vervangen door de teruggekeerde Bram de Haas. Jelle Lucassen verhuist naar de laatste man positie, Oskar Kappert naar het middenveld en Bram de Haas neemt de positie van Oskar over. Vlak voor de rust geeft de linksback van Diepenveen de bal voor en de spits schiet net over. Ruststand 0-1.

Na de rust een herboren Overwetering met een in het centrum heersende Jelle Lucassen en Tom Koers, de achterhoede staat goed. Na een uitstekende dieptepass van Ruben Brinkhof schiet Nick Oosterwijk net naast. De vanaf dit moment onnavolgbare Hishan Ali geeft de bal voor en Nick Oosterwijk kopt de bal in twee keer in, 1-1. Nu heerst Overwetering en krijgt kans op kans.

De doelman van Diepenveen ontvangt geel na een aanmerkingen op de scheidsrechter en Dennis Willemsen komt in het veld voor Mark Koudijs. Ruim een kwartier voor tijd wordt Bram de Haas binnen de zestien in de rug geduwd en we verwachten een strafschop, de verder goed leidende scheidsrechter geeft die echter niet. De eerstvolgende aanval schiet Hishan op goal, de keeper weet de bal onvoldoende te redden en Dennis Willemsen is er als de kippen bij om de 2-1 binnen te schieten.

Op basis van de 2e helft een terechte overwinning voor de groen-gelen. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst.

Man van de wedstrijd: Hishan Ali
Pupil van de week: Siem Kerkmeijer (JO11-1)
Verslag: Ton Roessink
Foto’s: Gerrit Krijt