Er werden vandaag diverse wedstrijden in de regio afgelast maar bij Activia was daar niet echt aanleiding voor. Ja, het waaide stevig. Maar veel regen was er niet gevallen en het veld kon de wedstrijd prima aan. Goed, verzorgd voetballen zat er vandaag niet in. En een leuke wedstrijd voor de supporters zat er ook nooit in. Maar met die omstandigheden moesten we het toch maar doen.

De eerste helft had Activia de wind grotendeels mee; weliswaar woei deze meer over de breedte dan over de lengte van het veld: toch had Activia de eerste periode meer de wind in de rug. Het bleek moeilijk om hier echt voordeel uit te halen; er werden wel een paar dikke kansen gecreëerd maar goed was het allemaal niet. Halverwege de eerste periode verloor het bovendien doelman Raymond Locht die bij een uittrap een spierblessure in het bovenbeen op liep. Voor hem kwam Edwin Zeegers in het veld en hij toonde zich een prima stand in gedurende de rest van de wedstrijd. Ook de keeper aan de overkant haalde het rustsignaal niet maar dat had een heel andere reden: nadat hij een bal rustig opraapte kon hij het niet laten om de op zich af lopende Michiel Mikkers geheel onnodig op een knietje in de edele delen te trakteren. Dat betekende zowel een rode kaart als een strafschop voor Activia en dit bleek achteraf het beslissende moment in de wedstrijd die anders wellicht op 0 – 0 was afgestevend. Guus Leerkes schoot de penalty gedecideerd achter de invaller goalie en dat betekende zowel de ruststand, als achteraf ook de eindstand.

In de tweede helft werd het numerieke overwicht al heel snel opgegeven toen Jarle Visser na een “grondduel” de weglopende tegenstander pootje haakte. Natrappen in de ogen van de scheidsrechter en dus werd het 10 tegen 10. Brummen putte hier nieuw geloof uit en deed amechtige pogingen om de stand gelijk te trekken. Kansen kreeg de ploeg echter niet; de hele tweede helft konden we er niet één noteren. Aan de andere kant kreeg Activia in de slotfase wel kansen om de score uit te bouwen maar steeds lagen slechte keuzes in de eindfase een beslissende 2 – 0 in de weg. Zo sloten we af op 1 – 0. Een wedstrijd die niet kon boeien; deels vanwege de omstandigheden; deels wellicht ook vanwege verkeerde keuzes of een gebrek aan de kwaliteiten die daaraan ten grondslag lagen.

Voor Activia echter wel een cruciale zege die op de ranglijst extra marge oplevert naar de onderste plekken!