Net als de heenwedstrijd destijds in Wijhe, liet SV Schalkhaar het vanmiddag volledig afweten tegen een gretig Wijhe ’92. Het affiche streekderby gold voor de voetballers van Wijhe ’92 vanmiddag meer dan voor de voetballers van SV Schalkhaar. De spelers van Wijhe ’92 wonnen dan ook terecht van een, met name de tweede helft, onherkenbaar SV Schalkhaar.

SV Schalkhaar trad vanmiddag aan zonder de geschorste routinier Koen Klosters en had weer de beschikking over doelman Jesse Klopman, die hersteld was van een eerder opgelopen blessure.

Veel publiek was er vanmiddag niet afgekomen op deze wedstrijd, de weersomstandigheden waren hier ongetwijfeld debet aan. Op de zeer winderige Horsterhoek in Schalkhaar was het voor de spelers moeilijk inschatten hoe de bal gespeeld moest worden, veelal kwam de bal niet op de plek van bestemming.

SV Schalkhaar begon nog goed aan de wedstrijd, had veel balbezit en de ploeg van trainer Marcel Geestman probeerde Wijhe ’92 vroeg onder druk te zetten. Tot uitgespeelde kansen kwam het in deze beginfase niet.

De eerste de beste kans die Wijhe ’92 kreeg was na 5 minuten spelen direct raak. Een steekbal van een Wijhe ’92 middenvelder op spits Ricardo Heerink bracht voor SV Schalkhaar de gevreesde achterstand op het scorebord.

Alleen voor keeper Jesse Klopman schoot de spits de bal in de korte hoek de voorsprong voor Wijhe ’92 binnen.

Voor SV Schalkhaar een doemscenario waarvoor gevreesd werd, het terugkomen van een achterstand tegen een zeer compact spelend Wijhe ’92 in moeilijke weersomstandigheden.

SV Schalkhaar had vervolgens het meest de bal en stichtte het nodige gevaar, waarbij de keeper van Wijhe ‘92 in de beginfase een wat onzekere indruk achterliet, maar wel telkens op de goede plek stond.

De fysiek sterke spits David Klopman werd veelvuldig aangespeeld, maar wist zich omringd door de eveneens fysiek sterke en ervaren centrale verdedigers van Wijhe ’92  Nick Dokman en Douwe Booij.

Het dichtst bij een SV Schalkhaar treffer was Joost Brouwer, hij schoot een vrije trap op de rand van het strafschopgebied op de keeper.

Vlak daarop dribbelde Milan te Riele vanaf links zijn directe tegenstander voorbij en trok de bal vanaf de achterlijn terug op de inlopende Dalano Haulussy, die vervolgens via de lat overschoot.

Aan de andere kant kwam Wijhe ’92 sporadisch voor het doel van SV Schalkhaar, maar dat leverde wel het nodige gevaar op. Max Blanke dacht te scoren, speelde keeper Jesse Klopman uit, maar Jason Westerkamp wist redding te brengen op de doellijn.

SV Schalkhaar ging driftig op jacht naar de gelijkmaker, een scrimmage in de zestien kwam voor de voeten van Twam Huijsmans, zijn schot ging rakelings naast het doel. Ook Milan te Riele zag zijn schot op de vuisten van keeper Rick Neplenbroek belanden.

In deze fase drukte SV Schalkhaar de tegenstander ver naar achteren en kreeg keer op keer een cornerbal te nemen,  maar was zowel vanaf rechts als links zeer onnauwkeurig met deze spelhervatting.

Te vaak verdween de bal, gesteund door de wind, aan de andere zijkant van het veld of met de wind mee over de achterlijn.

SV Schalkhaar kwam vlak voor rust op een verdiende gelijkmaker. Spits David Klopman kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied en wist met veel gevoel de bal in de verre bovenhoek over de keeper te lepelen, onhoudbaar voor de keeper uit Wijhe, 1-1.

Met dit fantastische doelpunt ging de ploeg van trainer Marcel Geestman rusten.

De tweede helft, met een aantrekkende wind tegen, werd een heel andere helft voor SV Schalkhaar. Wijhe ’92 kreeg vanaf het begin het overwicht en bracht SV Schalkhaar diverse keren in de problemen.

SV Schalkhaar kwam niet meer van eigen helft en Wijhe ‘92 kwam steeds vaker gevaarlijk voor het doel van Jesse Klopman.

SV Schalkhaar speelde erg slordig in deze fase, maakte een aantal verkeerde keuzes, waardoor Wijhe ’92 met de snelle spelers Ricardo Heerink en Marijn Ruiter mogelijkheden kregen om op voorsprong te komen.

In de 70 ste minuut werd een inzet van Wijhe ’92 speler Marijn Ruiter, gedragen door de wind, van achter de doellijn weggehaald door een Schalkhaar speler. De scheidsrechter had gezien dat de bal voldoende de doellijn gepasseerd was, waardoor een verdiende 1-2 op het scorebord.

Met een paar aanvallende wissels, Sidar Günesli en Marijn Roelofs in het veld, probeerde SV Schalkhaar meer voor het doel van Wijhe ’92 te komen. Verder dan een goede voorzet van Rokay Haafkens op het hoofd van David Klopman, die zijn kopbal net over het doel zag belanden, kwam het niet.

In plaats van een slotoffensief van SV Schalkaar waren de kansen voor Wijhe ’92. Nadat een aantal foutjes achterin bij SV Schalkhaar niet werden afgestraft, kon een grotere nederlaag niet voorkomen worden. Eerst verdween een afstandsschot net naast het doel van Jesse Klopman, vervolgens werd er een paar keer voor buitenspel afgefloten. Tien minuten voor tijd werd een prima aanval van Wijhe ’92 over de rechterkant beloond. Een afgemeten voorzet over de verdediging van SV Schalkhaar werd bij de tweede paal uitstekend ingekopt door een van de aanvallers van Wijhe ’92, 1-3.

Voor SV Schalkhaar een pijnlijke en terechte nederlaag tegen laagvlieger Wijhe ’92. Met nog 11 wedstrijden te gaan zal er van SV Schalkhaar meer gevraagd worden dan afgelopen middag op de mat is gebracht.

Vooralsnog eerst en vrij Carnavalsweekend, waarna er een inhaalwedstrijd gepland staat tegen FC Suryoye-Mediterraneo op zondag 1 maart.

De eerstvolgende thuiswedstrijd staat gepland op zondag 15 maart, dan komt BWO uit Hengelo op bezoek.