In deze winterstop maken onze correspondenten de balans op van de eerste seizoenshelft. Een terugblik op de wedstrijden vanaf afgelopen zomer tot aan dit ogenblik. Ditmaal de beurt aan Richard Oosterwegel, club-correspondent van Activia.

Activia speelt dit seizoen in de derde klasse; een prima niveau voor een vereniging van onze omvang. We gingen het seizoen in met een nieuwe hoofdtrainer en opnieuw hebben we, met Resit Schuurman, een jonge en relatief onervaren trainer het vertrouwen gegeven om bij ons voor het eerst op eigen benen te staan. Resit heeft als oud-prof (hij speelde nog in Jong Oranje!) natuurlijk veel bagage maar het hoofd trainerschap is toch echt nieuw voor hem. Hij wordt dit jaar geassisteerd door twee ervaren clubmensen (Coen Kolkman en Remco Solen) en dit driemanschap staat dit jaar dus langs de kant bij Activia.

Daar staat helaas ook Dennis Wennink. Deze oudgediende scheurde halverwege vorig seizoen een kruisband af en, alhoewel de revalidatie goed verloopt, is een terugkeer in Activia 1 misschien een brug te ver (maar gezien de gedrevenheid van Dennis sluiten we niets uit..!)
Een andere ervaren rot die we missen is Frank Oosterwegel; jarenlang steunpilaar op het middenveld, nooit verzakend en altijd voorop in de strijd. Hij heeft (voorlopig?) afscheid genomen en de kicksen aan de wilgen gehangen.

Foto: Ella vd Berg

De selectie heeft ook versterking gekregen gelukkig. Doelman Locht kwam over van stad- en competitiegenoot Colmschate en van IJsselstreek kwamen oude bekenden Zemir Mujic en Leroy Fernandes weer onze kant op. Bovendien horen jeugdspelers Siebe Koers en Lars Hekkert nu echt bij de eerste selectie waar ze vorig jaar al aan ‘roken’.

De eerste wedstrijd van het seizoen leverde een knappe overwinning op bij Colmschate. Hierop volgde een serie wedstrijden waarin we sterker noch zwakker waren dan de tegenstanders. Net te vaak trokken we daarbij aan het kortste eind (Diepenveen thuis, Albatross uit en AZC thuis) of was een puntendeling het resultaat (Robur en Overwetering thuis en Brummen uit).

Foto Pim Nauta

De winterperiode werd ingezet met een aantal tegenvallende resultaten, waarbij nederlagen tegen Epe, Warnsveld en Helios ingecalculeerd waren maar die tegen KCVO zeker niet. Zo leek de eerste seizoenhelft in mineur te worden afgesloten maar tot ieders verbazing leverde de laatste wedstrijd voor de winterstop opeens een afgetekende en dik verdiende 0–4 op bij Turkse Kracht.

Dit resultaat leverde een merkbare ‘boost’ op voor de selectie (en de club!) en geeft vertrouwen voor de tweede seizoenshelft. Die start volgens het programma met wedstrijden tegen concurrenten Vaassen en Colmschate. Zaak dus om goed uit de korte winterstop te komen!

Foto: Pim Nauta. Spelbeeld Turkse Kracht – Activia op 15 december 2019