Voorwaarts speelde op zondag 4 juni de eerste wedstrijd in de nacompetitie om een plaats in de vierde divisie tegen Sportclub Susteren. Na de reguliere tijd was het 1-1 en moest er een verlenging aan te pas komen. In de 115de minuut kreeg Susteren een penalty en moest Voorwaarts in de Limburgers haar meerdere erkennen, 1-2.

Er hing aan de Laene eerder een Kubb sfeer, dan een Cupsfeer. Alles stond dit weekend in het teken van de zeer geslaagde sportfeesten, maar dat ging ten koste van de ambiance die een wedstrijd om een plaats in de vierde divisie hoort te hebben.

Voorwaarts speelde de eerste helft, zoals het dit gewend was. Met sterk spel aan de bal en met veel kantwisselingen werden legio kansen gecreëerd. De trefzekere spitsen waren niet zo scherp als gebruikelijk en open kansen werden niet verzilverd. De spaarzame uitval van de Limburgers kon prima worden opgevangen. De ruststand van 0-0 was gezien de kansenverhouding veel te weinig voor de oranje mannen.

Na rust een andere wedstrijd. Susteren had blijkbaar de kat uit de boom gekeken, want na rust liet het zich vaker zien en waren de gasten regelmatig dreigend. Voorwaarts kwam er moeizamer uit, maar toen na een uur de druk weer werd opgevoerd kreeg het toch de verdiende voorsprong. De keeper maakte hands buiten de 16 meter. De daaruit volgende vrije trap van Nick Linthorst werd afgeslagen en opnieuw hoog ingebracht door Pim Havekes. Marcus van Geelen liet even zijn kracht op de vierkante meter zien, controleerde de bal met zijn borst en schoot vanuit de draai de bal in de uiterste benedenhoek.

Daarmee leek eigenlijk de wedstrijd op slot te gaan en het leek een kwestie van tijd of de definitieve genadeslag kon worden uitgedeeld. Optisch nam Susteren het spel weliswaar wat in handen, maar in de eindfase stond een verdediger in de weg of redde Patrick ter Mate bekwaam. Voorwaarts had diverse mogelijkheden op de counter, maar speelde het slordig uit of het ontbrak net aan de finesse die voor een afronding of eindpass nodig is. Dat nekte Voorwaarts in de slotfase. Een voorzet vanaf de rechterflank werd feilloos ingekopt door de spits van Susteren, 1-1. De verlenging was een feit.

In de verlenging leken de elftallen niet meer tot scoren te komen. Het kwam echter niet tot de beslissende strafschoppenserie. In de 115de minuut besloot de scheidsrechter de bal op de stip te leggen. Een uitstekende sliding van Koen de Hullu werd door de scheidsrechter anders ingeschat. Susteren maalde er niet om en deed er een strik omheen, 1-2.

Na afloop kunnen we ons aansluiten bij de woorden van trainer Berthil ter Avest: “Dit elftal heeft een fantastisch seizoen gedraaid.” De teleurstelling is er echter niet minder om bij staf en spelers. Dit elftal had zeker zijn meerdere kunnen vinden in de volgende knock-out duels, maar vandaag was het gezien de veldverhouding daar nog te vroeg voor.

Het seizoen wordt nu besloten met een derde plaats in de reguliere competitie en het respect van alle toeschouwers die het afgelopen jaar hebben kunnen genieten van veelal oogstrelend voetbal.