De Deventer voetbalclub FC RDC organiseerde afgelopen zaterdag de finaledag van de KNVB beker. Vanaf 09:30 uur werden de jeugdfinales, senioren tot aan Categorie A afgewerkt.

Het was een zonovergoten dag op Sportpark Borgele te Deventer. Terwijl de opwinding was te proeven, was de sfeer uitmuntend. Acht finales om de Zwaluwen Cup werden er afgewerkt op twee velden. De organisatie liep bijzonder gesmeerd, iedereen kende een topdag.

70 VRIJWILLIGERS
De 16 verenigingen werden allen individueel begeleid door de vele vrijwilligers van de Deventer voetbalclub: “Een kleine 70 enthousiastelingen lopen vandaag rond om deze dag tot een onvergetelijke te maken voor de finalisten”, aldus Niek Roosendaal, de spin in het web rondom deze dag.

VOORBEREIDINGEN
In onderstaand artikel leest u over de voorbereidingen van FC RDC richting deze finaledag.

CAROLINE VAN DER PLAS
In de ochtend kregen de finalisten en winnaars hun medaille uitgereikt door Kootje, de mascotte van de eredivisieclub Go Ahead Eagles. Na deze jongsten (JO13 en JO14) schoof de creatieve Deventenaar Paul Sinha aan om de medailles en bekers uit te reiken aan de JO15 en de JO17. Er volgden nog vele selfies met de 27 jarige zanger/rapper.

DE BBB frontvrouw Caroline van der Plas stapte trots op het balkon om aan de JO19 en senioren beker uit te reiken aan de winnaars van hun KNVB beker. Het enthousiasme bleef, ook toen Go Ahead Eagles icoon Adrie Steenbergen de laatste medailles en bekers uitreikte later op de middag aan de senioren.

De dag verliep geweldig op het nette sportpark aan de rand van Deventer. Deze organisatie was erg goed, blijkens ook wel uit de reacties: “We zijn zo trots dat er zoveel mensen enthousiast mee willen helpen”, spreekt clubman Niek Roosendaal uit. Aansluitend loopt er een coach van een verliezend team langs die de organisatie looft over het verloop van deze dag.

Niek Roosendaal vult aan: “Dit is wat ik bedoel, we doen dit om er voor te zorgen dat het voor iedereen een heugelijke en onvergetelijke dag wordt.” Van parkeerbegeleiding tot aan EHBO, scheidsrechtersopvang en begeleiding voor de deelnemende teams, de bardienst tot aan de ballenjongens, alles was tot in de puntjes geregeld bij FC RDC.

Niek Roosendaal sloot af: “Ik ben ontzettend trots op onze vrijwilligers; van spelers van het 1e elftal tot aan ouders van jeugdspelers. Zonder hun kon deze dag niet worden georganiseerd, zonder onze vrijwilligers is FC RDC niets…”

Uitslagen finales KNVB Beker Noord/Oost:
DTS 35 Ede JO13-1 – DVS ’33 JO13-1 0-0, 4-2 n.s.
Elsweide JO14-2 – Sparta Nijkerk JO14-1 2-2. 1-3 n.s.
Diepenveen JO15-1-1JM – Brakkenstein JO15-1 3-2
SP Deventer – Borne JO17-1 1-1, 2-4 n.s.
Quick ’20 JO19-1 – CSV Apeldoorn JO18-1 8-4
SC Bemmel 4 – ASV Dronten 6 0-2
SDOUC 2 – Go Ahead Kampen 2 0-4
Holten 8 – RSC 6 1-0

Dit artikel is tot stand gekomen vanuit het samenwerkingsverband wat DeventerVoetbal heeft met de streekzender Salland1.

BronSalland1
Vorig artikelVoorwaarts strandt in nacompetitie
Volgend artikelErdal schittert in ‘Eyes on the ball’