Voorwaarts heeft met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar een jong elftal. Dit elftal kwam vandaag een nog jonger team tegen. De Winterswijkers, met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar, hadden voor aanvang een punt minder dan Voorwaarts. De ‘routiniers’ namen echter in een goede gedegen wedstrijd met overduidelijke cijfers afstand van de ‘youngsters’ uit de Achterhoek, 6-0.

Voorwaarts, met in de gelederen de na lang blessureleed teruggekeerde Pim Havekes, werd na twee minuten in het zadel geholpen door de centrale verdediger van Winterswijk. Hij kopte ongehinderd in eigen doel na een voorzet vanaf links van Mark Mulder, 1-0. Dat cadeautje was het sein voor Winterswijk om initiatief te nemen, maar hierdoor kon Voorwaarts al vroeg in de wedstrijd profiteren van de geboden ruimte. Een dieptepass van man of the match Lars Teunissen, net achter de verdediging van Winterswijk, werd door Ismar Maglajlic op waarde geschat. Zijn actie en voorzet vanaf de rechterkant werd door Bruce Schotman bij de tweede paal binnengegleden, 2-0. Een prachtig doelpunt en Voorwaarts kon daarmee binnen 10 minuten met meer vertrouwen een vervolg geven aan de wedstrijd. Winterswijk stelde in de eerste helft daar weinig tegenover. Na 16 minuten een eerste kans. In het vervolg veel balbezit, maar tandeloos in de afronding.

Voorwaarts probeerde te profiteren van de ruimte, maar in balbezit was het nog slordig en de tegenstander aan de bal ook vaardig. Na 26 minuten kwamen de mannen uit Duistervoorde op een geruststellendere voorsprong. Rick Timmermans mocht een vrije trap vanaf links nemen en legde de bal, volgens beproefd recept, op het hoofd van Luuk Grieving. Spits Schotman kon de assist op de lijn verzilveren, 3-0. Onder aanvoering van de met steekpasses strooiende Lars Teunissen werden nog verschillende mogelijkheden onbenut gelaten. Winterswijk stelde daar met enkele kopballetjes weinig tegenover. Ruststand 3-0.

Na de rust een dominanter Voorwaarts dat in balbezit met meer vertrouwen de gaatjes in de vijandelijke linies zocht. Enkele minuten na rust leverde dit al bijna succes op. Sven Teunissen gaf in een van zijn laatste acties van de middag een puntgave voorzet op Luuk Grieving. De bal bleef echter hangen in de afronding. Na 53 minuten was het wel raak. Maglajlic rondde bij de eerste paal prima voorbereidend werk van Grieving af, 4-0.

In de 65ste minuut leidde een pass door het centrum tot een overtalsituatie voor Voorwaarts. Bruce Schotman besloot vlak voor de zestien de bal breed te leggen op Luuk. Zijn schuivere schot was onhoudbaar en betekende 5-0. In de 71ste minuut brak Schotman opnieuw door, maar zijn iets te scherpe voorzet werd door de verdediger onderschept, echter precies in de loop van Ismar Maglajlic. De carambole verdween in het doel 6-0.

Voorwaarts geloofde het verder wel, zonder de concentratie te verliezen. Het combinatiespel kreeg alle ruimte, maar de eindpass kwam nu net te kort. De Winterswijkers kregen vooral in de laatste fase van de wedstrijd nog goede mogelijkheden. Men claimde zelfs een doelpunt, maar het neutrale arbitrale trio zag de bal de lijn niet passeren. Keeper Yoël Finke kon zich in deze fase nog onderscheiden met enkele goede safes.

Voorwaarts nam een belangrijke horde op weg naar klassenbehoud en tankte daarnaast het nodige zelfvertrouwen omdat de doelpunten weer vielen. Saillant detail is dat in de slotfase de 18-jarige Koen de Hullu zijn debuut maakte. Een debuut met een 6-0 uitslag is niet iedereen gegeven.