Vooraf leek het simpel, een thuiswedstrijd tegen de hekkensluiter Albatross. Dat zou een gemakkelijke overwinning moeten worden. Maar zoals trainer Sander Poll al aangaf, zou dit niet vanzelf gaan. En zijn woorden kwamen wel degelijk uit.

We kunnen aantreden met een nagenoeg volledig fitte selectie. Alleen Henri Rozen kan in verband met een blessure niet spelen. De eerste zeven minuten gingen nog van een leien dakje. Het is Nick Oosterwijk die sterk doorkomt op rechts. Uit zijn voorzet is het Oskar Kappert die keurig weet af te ronden en we staan op een voorsprong van 1 – 0. So far so good.

We vatten het blijkbaar toch te gemakkelijk op. Het is Albatross dat terug komt in de wedstrijd.
In de twintigste minuut scoort Albatross de gelijkmaker: 1 – 1 staat op het scorebord. En dan sluipt toch de angst in onze ploeg. Passes komen niet aan. We verliezen duels en zijn niet scherp genoeg. Kort na de gelijkmaker is het knullig uitverdedigen wat leidt tot een wel heel gemakkelijke kans voor de tegenpartij en de spits twijfelt niet en we kijken tegen een 1 – 2 achterstand aan.

Overwetering komt niet in de wedstrijd en we weten het verschil niet te maken. We gaan dan ook de rust in met een terechte achterstand. De trainer kan aan de bak in de rust en we zijn benieuwd of hij het tij weet te keren. In de rust blijft Maikel van Breukelen geblesseerd achter in de kleedkamer en wordt vervangen door Marc Koudijs.

Na de aftrap lijkt het wat beter te gaan. Toch leidt dat (nog) niet tot het gewenste resultaat. In tegendeel, tien minuten na rust krijgt Albatross een corner en uit de strakke voorzet wordt de 1 -3 aangetekend. Dan wordt Overwetering toch wakker geschud. Het lijkt of we ons zelfvertrouwen weer wat terug weten te vinden. We beginnen eindelijk wat beter te spelen en weten elkaar wat beter te vinden. We krijgen zowaar wat meer het overwicht. En dit leidt tot resultaat. Het is Jelle Lucassen die weet te scoren en we staan op 2 – 3. Dit geeft de burger moed.

Overwetering speelt met meer flair en Albatross staat onder druk. Met nog een half uur te spelen, moet de keeper van Albatross met een blessure het veld verlaten. We dringen aan maar het duurt nog lang. Uiteindelijk, een paar minuten voor tijd, is het de sterk spelende Nick Oosterwijk die goed doorzet op links en uit zijn uitstekende voorzet is het Ferdy van Breukelen die de gelijkmaker tegen de touwen kopt. We staan gelijk!

Het geloof in de overwinning blijft en onder de bezielende aanmoedigingen van trainer Sander Poll gaan we voor de volle drie punten. Door een rode kaart moet de tegenstander de laatste fase met tien man spelen. Overwetering is nu duidelijk de bovenliggende partij. En zowaar, het gaat nog lukken! In de extra tijd bekroont Tom Koers zijn sterke optreden met een voorzet die echter over de keeper in het doel verdwijnt en zowaar we staan op een voorsprong van 4 – 3.

Albatross weet in de laatste minuten niet meer gevaarlijk te worden. Overwetering speelt de wedstrijd beheerst uit en na een zeer moeizame eerste heeft het herstel in de tweede helft toch tot een zwaar bevochten overwinning geleid en handhaven we ons op een keurige gedeelde derde plaats in 3B. Willen we mee blijven draaien in de top van de ranglijst, dan is het de kunst om ook in slechte wedstrijden de winst te pakken. En vandaag was zo’n dag. Geknokt tot het einde en niet voor niets.

Op naar volgende week, de uitwedstrijd tegen Colmschate.
Pupil van de week: Jari IJsseldijk JO10–1.
Man van de wedstrijd: Tom Koers.