Een herfstachtig weekend staat voor de deur met een aantal leuke potten voetbal! Opnieuw een aantal derby’s en ook spanning vanwege de titels die voor de eerste periode op het spel staan. Gaan er al teams met de prijzen vandoor dit weekend, of moeten we nog even geduld hebben? Wouter Hulsegge maakte het volgende overzicht:

ZATERDAG 19 NOVEMBER
3e klasse
14.00 uur
Eerbeekse Boys – SV Twello

4e klasse
Wie pakt de eerste periode in deze klasse? Is het koploper Blauw Wit ’66 dat op bezoek gaat bij Koninklijke UD? Of gaat die ploeg, na de eerste overwinning van het seizoen vorige week, stunten en zorgt het ervoor dat Helios, dat dan thuis moet winnen van middenmoter HSC ’21, alsnog de eerste periode pakt?

14.30 uur
Koninklijke UD – Blauw Wit ’66

15.00 uur
FC RDC – SV Almen
Harfsen – Sportclub Deventer
SV Helios – HSC ’21

ZONDAG 20 NOVEMBER
1e klasse
14.00 uur
Leones – Voorwaarts Twello

2e klasse
14.00 uur
Schalkhaar – ATC ’65

3e klasse
Een mooi affiche in de 3e klasse: VV Diepenveen, wat vorige week voor een waar doelpuntenfestijn zorgde in de uitwedstrijd tegen Groen Wit ’62, neemt het op tegen koploper SV Colmschate dat op haar beurt afgelopen weekend terecht verloor van toen nog hekkensluiter ABS.

Als Colmschate wint, dan pakt het de 1e periode. Bij verlies is het afhankelijk van de nog uit te spelen gestaakte wedstrijd van Groen Wit tegen Turkse Kracht.

Turkse Kracht, de nieuwe hekkensluiter, is er alles aan gelegen deze positie weer aan een andere ploeg over te doen. Het zal dan eerst wel in Olst moeten winnen van Overwetering dat op haar beurt graag de aansluiting behoudt bij koploper Colmschate.

14.00 uur
Sportclub Overwetering – Turkse Kracht
Diepenveen – Colmschate
ABS – KCVO

4e klasse
In deze klasse staat een mooie stadsderby op het programma: Sallandia ontvangt stadsgenoot IJsselstreek. Kan Sallandia de vorm vasthouden en in het spoor blijven van Haarle, ondanks het feit dat het 2 wedstrijden minder heeft gespeeld? En IJsselstreek, wat zelfs 3 wedstrijden minder heeft gespeeld dan koploper Haarle, kan bij winst ook aanhaken bij de top van de ranglijst en zelfs in theorie de 1e periode nog pakken, mocht het alle wedstrijden winnen.

14.00 uur
Activia – Vaassen
Lettele – De Gazelle
Sallandia – IJsselstreek

5e klasse
CCW’16 kan, in theorie met een gelijkspel maar bij winst zeker, de 1e periode pakken. Dit zou voor de nieuwe trainer Bart Vos en zijn team een ongekend mooie start zijn!

Mocht Davo nog kans willen maken op diezelfde periodetitel, dan moet het thuis winnen van middenmoter Terwolde en afwachten of CCW’16 van Vilsteren verloren heeft.

14.00 uur
CCW’16 – Vilsteren
Voorst – Epse
SV Zwolle – Go-Ahead
Davo – Terwolde
Sportclub Wesepe – Batavia ’90                            

Vorig artikelSchalkhaar en Geestman uit elkaar
Volgend artikelGrote fouten kosten Twello de overwinning
Wouter Hulsegge
Wouter Hulsegge is een 40-jarige Deventenaar en al bijna 35 jaar lid van SV Colmschate’33 waar hij al vele jaren actief is als vrijwilliger in diverse functies. Daarnaast helemaal gek en een groot kenner van het regionale amateurvoetbal met een voorliefde voor de Deventer clubs. Ook was hij de winnaar van de allereerste Deventervoetbalquiz.