Dat SV Twello slechts 1 punt meenam uit Eerbeek, moet de ploeg zichzelf flink aanrekenen. Wat een kansen werden er in de voorhoede gemist en wat een grote fouten maakte deze middag de verdediging. Normaal gesproken altijd oerdegelijk.

Maar de grootste fout maakte scheidsrechter R. Berkhof. Ver in de toegevoegde tijd was er een duel duidelijk buiten de 16-meterlijn. Het was al aardig schemerig, maar er buiten is er buiten. Nee hoor. Strafschop. Dit cadeau liet Thijs Streppel zich niet ontnemen en scoorde 4-4. Onmiddellijk daarna einde wedstrijd. Soms heb je een scheidsrechter mee en soms tegen, maar dit was echt onrechtvaardig!

De gasten begonnen goed en de ene mooie aanval na de andere volgde. Binnen 5 minuten had Twello 3 keer kunnen/moeten scoren. De kansen waren niet besteed aan Nicky Eekhuis en Tim Evers. Nadat de sterk spelende Jan Stol rakelings over had geschoten, raakte Tim Evers de lat. Als je zoveel kansen laat liggen dan weet je het wel. Keeper Steven Koopmans greep niet resoluut in en het was 1-0. Totaal tegen het veldspel in.

De gasten reageerden perfect. De weer prima spelende Stefan Hulsebos gaf een sublieme pass aan Nicky Eekhuis, die verlengde de bal en Tim Evers scoorde de gelijkmaker 1-1. Niet veel later werd Nicky Eekhuis onjuist aangevallen binnen de zestienmeter. Strafschop. Tim Evers weet daar wel raad mee 1-2. Nu het gaspedaal nog verder indrukken en de wedstrijd op slot gooien. Max Smaal schoot in zeer kansrijke positie precies in handen van keeper Timo Jansen en Maarten Lutje Beerenbroek schoot rakelings voorlangs.

Slechts sporadisch kwam Eerbeekse Boys voor het vijandige doel. Maar opeens stond de 2-2 op het scorebord. Weer werd de bal niet goed weggewerkt door een verdediger en de keeper. Bart van Thiel wist er ook nu wel weer raad mee. Pal voor de rust nog wat kansjes aan beide kanten, maar gescoord werd er niet meer. Ruststand 2-2. Dat had s v Twello volkomen aan zichzelf te wijten.

Na de rust startte de thuisploeg scherp. In de 47ste minuut liet keeper Steven Koopmans weer zijn klasse zien en behoedde Twello voor een achterstand. Jelke Willems zag zijn kopbal hoog overgaan na een uurtje spelen. In de 61ste minuut kreeg SV Twello een corner. Geklungel achterin bij de gastheren en Maarten Lutje Beerenbroek scoorde 2-3.

De score nu uitbouwen? Vergeet het maar. Maarten Lutje Beerenbroek zag zijn schot weer rakelings naast gaan, Nicky Eekhuis schoot precies in handen van de keeper en Tim Evers voerde zijn actie te ver door. Uit en corner scoorde Nick Obma zo maar de gelijkmaker 3-3. Hij stond helemaal vrij bij de 2de paal. Hoe kan dat?

Nadat Sam van Eck en Ciarian Forde in het veld waren gekomen, probeerde Twello met nieuw elan de volle buit mee te nemen naar Twello. In de 89ste minuut scoorde Ciarian Forde 3-4. Buit binnen. Nee. De thuisploeg speelde nu geheel va banque. Hoe dat lukte staat in de inleiding beschreven. Onnodig dit puntenverlies, maar…..

Volgende week thuis tegen Oeken en dat betekent mouwen opstropen en zeer geconcentreerd spelen. Proberen de 3 punten in Twello te houden. Aanvang 14.00 uur aan de Zuiderlaan.