Na een goede overwinning vorige week tegen het als 3e geplaatste Groen Wit moest er zondag aangetreden worden tegen de club die nog een plekje hoger staat, namelijk 2e.  Kijkend naar de eerste helft van het seizoen is SV Twello een kampioenkandidaat. 8 verliespunten uit 11 wedstrijden en een doelsaldo van +30. De Gazelle wist dus dat het aan de bak moest. Thuis kan er altijd wat extra’s gebracht worden en dat zal vandaag nodig zijn.

De Gazelle begon uitermate scherp aan deze wedstrijd. Al na 2 minuten stond de 1-0 op het scorebord. Na een mooie aanval kreeg Justin Bootsveld net buiten de zestien de bal in bezit. Hij ging de ééntwee aan met spits Niels Rijnders en speelde zichzelf zo vrij voor de keeper. 1-0

De Roodzwarten gaven nog een beetje gas bij en het had SV Twello bij de lurven. Vrijwel alle duels werden gewonnen en in balbezit werd met goed spel de goal van de tegenstander gezocht. In de 10e minuut passeerde Niels Rijnders de keeper, maar was te gehaast in de afronding. De bal rolde net voorlangs. 5 minuten later was het Derek Vonk die vanuit een goede aanval over de rechterkant vrij voor de goal kwam en beheerst afrondde, 2-0.

In plaats van even wat gas terug te nemen, bleef De Gazelle vooruit voetballen. Dit resulteerde in nog enkele zeer goede kansen die helaas niet benut werden. In de rust besefte de Gazelle dat deze wedstrijd niet meer verloren kon gaan. Dat voel je als team en als je dat samen voelt, dan kunnen er mooie dingen ontstaan. Er werd dan ook niet gesproken over een eventuele tegengoal die het nog moeilijk kan maken, maar over de 3-0 zo snel mogelijk te maken.

Dat had Niels Rijnders goed begrepen. In de 55e minuut maakte de geweldig spelende veteraan de 3-0 en was het eigenlijk wel gespeeld. Geen kans werd meer weggeven en zelf hadden ze de 4-0 nog op de slof. Deze viel helaas niet meer en de eindstand was dan ook een terechte 3-0 overwinning. Negatief puntje was het uitvallen van spits Niels Rijnders met een hamstring blessure. Met de nog geblesseerde Sven Kelder mist de Gazelle waarschijnlijk 2 goaltjesdieven volgende week uit tegen Orderbos.

Na deze overwinning is naar onderen kijken voorlopig niet meer nodig. Omhoog is waar De Gazelle naar kan en moet kijken. De 3e plaats in de 4e klasse F is in elk geval een feit.