Davo is 2020 niet goed begonnen. In een heus 6-puntenduel werd er met 2-3 verloren van Hoonhorst. De teleurstelling is groot te noemen, want Davo moet dit soort wedstrijden gewoon winnen.

Het begon best wel goed voor Davo, want na 9 minuten kwam de ploeg al op voorsprong. Een hele goed voorzet van Quint Mulder werd door Gino Natar afgerond: 1-0. Slechts 2 minuten later had Hoonhorst alweer op gelijke hoogte kunnen komen, maar Davo had het geluk aan haar zijde.

In de 25ste minuut viel dan toch de 1-1. Uit een “droge” knal werd gescoord. Pech had Davo vlak daarna toen een goed schot van Onnie Ngoetra rakelings naast ging. Vlak voor rust hadden de bezoekers op voorsprong kunnen komen, maar een open kans werd niet benut.

In de 2de helft waren er voldoende kansen voor Davo om op voorsprong te kunnen komen, maar het was Hoonhorst dat in de 75ste minuut de 1-2 scoorde. Davo kwam snel langszij. In de 80ste minuut een fortuinlijke strafschop voor Davo die door Sylvan van der Vegt werd benut: 2-2.

Davo was los, speelde met een man meer en Sidney Pinkster en Gerrit Amelink kregen kansen. In de 83ste minuut dan een strafschop voor Hoonhorst. Gerrit Amelink speelde duidelijk de bal tot corner, maar de arbiter besliste anders. De penalty werd benut: 2-3. Ronald Boudewijnse had nog een kopkans op de gelijkmaker, daarentegen liet Hoonhorst een tweetal beste kansen onbenut. Daarbij aangetekend dat Davo alle risico’s nam.

Ondanks een ruime blessuretijd werd er niet meer gescoord. Een buitengewoon teleurstellend verlies en het enige winstpunt van deze middag was dat Ulu Spor FC op 0 punten blijft staan.