Sallandia moest, na de onnodige nederlaag van vorige week, aantreden tegen Vilsteren. Een mooie taak voor de ploeg van trainer Bink om de boel op te pakken en om te draaien. Sallandia kwam sterk uit de startblokken en creëerde in de eerste 15 minuten drie mooie kansen, maar wist deze echter niet te verzilveren.

Daarna kakte Sallandia wat in en kreeg Vilsteren een aantal kansen, maar deze werden ook niet verzilverd. De paal of onze goed keepende Jordy Bourgonje stond in de weg. Na zo’n 35 minuten spelen werd Sallandia weer wat sterker, mede door het goede teamverband. Vanuit een uittrap van onze keeper komt de bal ver over de middenlijn in de voeten van Marco van Meeteren. Hij ziet dat Rick Wolvenne al is vertrokken en geeft een goede pass en Rick weet met een beste lob, van wel een meter of 15 hoog, de bal achter de keeper te werken. Ruststand is dan ook 1-0 voor Sallandia.

In de rust werden er wat dingen omgezet wat goed leek uit te pakken. Na goed verdedigingswerk wordt de bal naar een middenvelder gespeeld en deze speelt de bal naar een aanvaller. Zodoende weet Sallandia de stand via Marco van Meeteren op 2-0 te zetten. Vilsteren is de weg compleet kwijt. Daar profiteert Sallandia van. Na een mooie voorzet van Wesley Bosch op Rick Wolvenne, kopt laatstgenoemde feilloos binnen, 3-0 . Nu geeft Sallandia iets gas terug en wordt het 3-1. Overigens een prachtig doelpunt.

Direct hierna kan Vilsteren op 3-2 komen, maar de bal gaat gelukkig net naast. Het slotakkoord is voor Sallandia, 4-1 met nog 15 minuten te spelen . Dit geeft de ploeg dus niet meer weg, eindstand 4-1 voor Sallandia.

Trainer Bink liet weten trots te zijn op de ploeg, hoe ze zich hebben herpakt na de wedstrijd tegen Terwolde én met zelfs 3 spelers van de JO-17, die overigens goed speelden.