SV Colmschate ’33 nam het zondagmiddag op in de derby tegen ABS oftewel de koploper tegen de hekkensluiter. ABS boekte vorige week de eerste overwinning op bezoek bij Diepenveen.

De krachtsverhoudingen waren vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk. SV Colmschate ’33 had zo’n 70% balbezit en ABS trok zich massaal terug op eigen helft. De enige kans in de eerste helft was wél voor ABS. Na een goeie actie aan de linkerkant van Jaap Prinsen is het Yannick Duteweert die vrij staat, maar de bal naast het doel kopt. SV Colmschate ’33 is in de eerste helft continu aan de bal en een aantal momenten dreigend, maar het weet geen echte vuist te maken.

De tweede helft komt ABS beter uit de kleedkamer. De uitploeg is feller, geeft niets weg en komt steeds meer richting het doel van Yoel Finke. De eerste grote kans van de wedstrijd is dan ook voor ABS. Opnieuw is het Yannick Duteweert die vrij kan inkoppen van 5 meter. Hij mikt de bal ditmaal op de paal.

SV Colmschate ’33 en ABS weten verder gedurende de wedstrijd helemaal niets te creëren. De bal is voor SV Colmschate ’33, maar kansen voor geen van beiden. Net als de ploegen rekening lijken te houden met een gelijkspel, valt er uit het niets een doelpunt. Aan de linkerkant komt Daan Anneveld naar binnen, vindt een gaatje vanaf een meter of 20 en schiet hem hard in de linkerhoek: 0-1!

Ondanks een aantal verwoede pogingen van de thuisclub om de gelijkmaker te maken, blijft het 0-1. Dit is een terechte uitslag. SV Colmschate ’33 kon geen kans creëren en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd.

Wonder boven wonder keerde de lach wel snel terug bij de thuisploeg. Dit komt omdat de uitslagen op de andere velden voor SV Colmschate ’33 zeer goed uitpakten en dat Colmschate aanstaande zondag de eerste periode kan pakken als het wint van VV Diepenveen.

zondag 20 november, 14.00 uur: VV Diepenveen – SV Colmschate ‘33.