Op het winderige sportpark in Klarenbeek moest De Gazelle aantreden tegen de hoofdmacht van de dorpsclub. Sc Klarenbeek staat met een gelijk aantal punten als De Gazelle in de middenmoot van de 4e klasse F. Een 6 puntenwedstrijd.  In deze klasse is de middenmoot heel groot en zitten 9 ploegen  op een paar punten van elkaar. Een belangrijke pot dus om zicht te houden op een goede klassering in de winterstop.

De blessuregolf die De Gazelle heeft geteisterd is zo goed als over. Sven Kelder en Sven Raats konden vandaag weer hun opwachting maken in de basis-elf. De Gazelle heeft altijd wat moeite om op een kunstgrasveld direct het gewenste niveau te halen. Toch begon de wedstrijd gelijkwaardig. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld. Beide ploegen kwamen niet echt tot kansen.

De eerste goed uitgespeelde aanval kwam van de roodzwarten. Via de rechterkant werd Bobby Vonk weggestuurd en zette Sven Kelder op de penaltystip vrij voor de keeper. Helaas ging het schot net aan de verkeerde kant van de paal langs het doel. In de aanval hierna kreeg Klarenbeek een corner. Deze werd ver achter de 2e paal gelegd over alles en iedereen heen. Daar stond nog één speler van Klarenbeek die hem terug in de zestienmeter wilde brengen. Hij raakte de bal echter verkeerd en hierop was niemand berekend. Hij vloog met een stuiter over keeper Steven Smals. 1-0

De 1-0 betekende dat De Gazelle meer druk moest gaan uitoefenen op de opbouw van sc Klarenbeek en eigenlijk was dit precies wat nodig was om Klarenbeek terug te drukken op eigen helft.

Het spel werd beter en agressiever. Er werd met meer lef gespeeld. Sven Kelder kwam in de 30e minuut in balbezit op punt 16. Hij passeerde zijn directe tegenstander en schoot terecht de 1-1 tegen de touwen. Vlak voor rust was het Thomas Udding, die na een mooie aanval de bal op 20 meter van de goal ingespeeld kreeg en deze in één keer fantastisch onder de lat schoot. Dit betekende de 1-2 en direct hierna floot de scheidsrechter voor de rust.

In de rust spreekt de ploeg uit om niet veel te veranderen en vol te gaan voor een snelle 1-3 in plaats  van de 1-2 te verdedigen.

Die wens kwam kort na rust dubbel uit. Binnen 10 minuten scoorde ‘good old’ Niels Rijnders twee maal. De eerste met de voet en de 2e met een echte traditionele Rijnders kopbal. 1-4. Met 3 goals in 2 wedstrijden bewijst hij nog steeds een behoorlijke neus voor de goal te hebben.

Niels Rijnders scoorde twee keer voor De Gazelle tegen Klarenbeek

Sc Klarenbeek probeerde het in het resterende half uur nog wel, maar kwamen niet meer in de buurt van de keeper. De concentratie werd aan het einde van de wedstrijd iets minder bij De Gazelle en dit zorgde in de 90e minuut nog voor een onnodig tegendoelpunt. 2-4 eindstand.

De Gazelle speelde een uitstekende 2e helft en stijgt weer een paar plaatsen op de ranglijst. Volgende week uit naar Beekbergen om wederom te strijden voor 3 punten. De vorige week afgelaste wedstrijd tegen Groen Wit zal de week erna op 22 december nog ingehaald worden.