IJsselstreek heeft zondagmiddag ook haar voorlaatste wedstrijd van 2019 winnend afgesloten. De Tricolores waren in en en tegen SC Wesepe de gelukkige winnaar. Op Sportpark De Muggert won het met het minimale verschil; 0-1.

De uitwedstrijd tegen Wesepe is traditioneel gezien een lastige horde voor menig ploeg in de competitie. Ook vandaag moest IJsselstreek alle zeilen bijzetten om met een goed resultaat terug te keren naar Deventer.

In de openingsfase was het zichtbaar aftasten voor beide ploegen. Wesepe liet de bal aan IJsselstreek en wilde vooral middels snelle uitbraken de defensie van IJsselstreek proberen te slechten. Een aantal keer kwam Wesepe dan ook gevaarlijk door via de vleugels, maar met name in de eindpass was het niet gelukkig. De eerste grote kans van de wedstrijd was dan ook voor de thuisploeg. Een uitstekend trap vanuit de tweede lijn werd katachtig uit het doel gehouden door Bjorn Jansen.

IJsselstreek mocht ook een aantal kansen noteren. Tot tweemaal toe bracht de doelman van Wesepe reddingen op inzetten van Mitchel Kiffen en Dillen Kornet. In het vervolg van de eerste helft kreeg IJsselstreek zonder goed te spelen wel steeds meer grip op de wedstrijd en dwong het Wesepe wat verder terug op haar eigen helft, maar tot grote kansen kwam het echter niet.

In de tweede helft eigenlijk een beetje hetzelfde spelbeeld. Wesepe liet zich wat verder terugzakken en bleef loeren op de counter, terwijl IJsselstreek graag wilde maar niet bij machte was om de rood-gele muur te slechten. Met name in de eindfase van de aanval leek de ploeg maar geen opening te kunnen vinden.

Halverwege de tweede helft kregen de gasten de grootste kans van de wedstrijd. DC Mekking kwam goed door via de linkerkant van het veld, maar zijn schot/voorzet rolde voorlangs het doel. Het duel vorderde en leek af te stevenen op een bloedeloze 0-0 eindstand, maar IJsselstreek-middenvelder Alesio Troncia ontpopte zich tot ‘held’ van de middag door de bal in de 88ste minuut van een meter of 25 langs de doelman van Wesepe te krullen (0-1). Door dit doelpunt mocht IJsselstreek zich de meest gelukkige prijzen en nam het ietwat gelukkig de punten mee naar Sportpark Keizerslanden.

Voor IJsselstreek betekend het alweer de negende winstpartij van dit seizoen. De ploeg is nog steeds ongeslagen en kan volgend weekeinde het jaar 2019 afsluiten zonder nederlaag. Een puike prestatie van een team dat voor 85% procent uit nieuwe jongens bestaat. Op het eigen Sportpark Keizerslanden is dan CCW uit Wilp te gast.