Het vlaggenschip van De Gazelle heeft gistermiddag verdiend verloren van Groen Wit ’62. Met een 1-6 overwinning keerde Groen Wit terug richting Apeldoorn.

De door blessures geteisterde Rood Zwarte brigade van het Rielerenk kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand. Een verdwaalde voorzet vanaf de rechterkant waaide over de verbouwereerde doelman. Een lucky treffer, wel één die het zelfvertrouwen niet ten goede kwam.

Na deze treffer ontspon zich een wedstrijd met veel strijd en inzet, ging het redelijk gelijk op, maar was aan alles te zien dat de spelers van Groen Wit veel fitter waren. Deze relatieve jonge groep had, vanwege de vele spelers onder de 28, ook tijdens de coronapandemie, door kunnen trainen. Dat betaalde zich uit, met name in de 2e helft.

Kort voor de rust bracht een steekpass de spits van Groen Wit alleen voor de goalie die de bal door zijn benen in het doel zag verdwijnen. Toen direct na de rust de 0-3 viel was alle geloof bij de Deventernaren verdwenen en was de hoop op een beter resultaat weg.

Rest nog te vermelden dat de wedstrijd onder leiding stond van scheidsrechter Buitink uit Ruurlo, die een uitstekende wedstrijd floot.

Pim Nauta was voor Deventer Voetbal aanwezig en schoot de volgende serie schitterende plaatjes: