De ploeg van Marcel Geestman en Dirk Jan Beldman is momenteel op alle posities de betere ploeg in vergelijking met Wijhe ’92 en zal dit seizoen hoge ogen gaan gooien om een mooie plek bovenin de tweede Klasse J.

Het jaar voor de corona was Wijhe ’92 nog een angstgegner, uit werd destijds met 3-1 verlorenen en ook thuis werd het 0-2 en moest SV Schalkhaar destijds tot twee keer toe de meerdere erkennen in het fysiek sterkere Wijhe’92.

Hoe anders was het vandaag….

SV Schalkhaar moest het vandaag doen zonder rechterverdediger Rokay Haafkens, die vorige week met een vervelende neusblessure en hersenschudding het veld moest verlaten. Zijn positie werd vandaag prima ingevuld door Luuk ter Mate, die de laatste weken op meerdere posities prima zijn vaardigheden toont. Spits David Klopman kreeg vandaag de voorkeur boven de niet geheel fitte Stijn Rorije.

SV Schalkhaar begon goed en zeer georganiseerd aan de wedstijd. Met verzorgd voetbal werd Wijhe’92 onder druk gezet, zonder dat dit de eerste tien minuten tot kansen leidde.

Het eerst gevaar kwam van Milan te Riele, die kort achter de spits een vrije rol kreeg toebedeeld en constant met zijn gigantische loopvermogen een gevaar bleek voor de verdedigers van Wijhe ’92. David Klopman legde een hoge bal prima neer voor de voeten van de inlopende Milan te Riele die vervolgens net naast het doel schoot.

Aan de andere kant stichtte Wijhe ’92 het eerste gevaar doordat een verdediger van Wijhe ’92 de bal met een volley net naast het doel van keeper Jesper Lukassen schoot.

Daarna wat het SV Schalkhaar dat de klok sloeg. Opvallend was het vele aantal corners dat SV Schalkhaar vanaf de linkerkant mocht nemen. Milan Beumer mocht vanaf die kant de corners nemen en deed er ook vaak wat goeds mee. Michiel Hullegie kopte net over het doel, maar ook keeper Joep Weerkamp van Wijhe ’92 wist met een aantal reddingen zijn doel schoon te houden.

Bjorn Duteweerd wist met een actie vanaf rechts Milan te Riele te bereiken, maar zijn inzet verdween via de keeper aan de verkeerde kant van de paal. Na 22 minuten spelen was het gedaan met de weerbaarheid van Wijhe ’92. Milan Beumer bereikte met een afgemeten dieptebal Milan te Riele, zijn balbeheersing in het strafschopgebied toonde klasse, waarna te Riele ook nog oog had voor de vrijstaande David Klopman die de bal prima in de rechter bovenhoek schoot; 1-0.

Wijhe ’92 had het lastig, zeker met de zeer sterk spelende Milan te Riele, hij was vanmiddag een plaag voor de defensie van Wijhe ’92. Ondanks de zekere voorsprong kwam SV Schalkhaar voor rust nog even goed weg. Even stond de zeer stabiele verdediging van SV Schalkhaar te kijken toen de lange Tim Liefers vanaf een meter of 12 vrij kon inkoppen, maar zijn inzet belande ruim naast het doel van Jesper Luikassen.

SV Schalkhaar kreeg kort voor rust nog diverse mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen. Een geoliede aanval eindigde in een 1-2 in het strafschopgebied waarbij Milan te Riele de bal via Milan Beumer weer terug kreeg en net over het doel deponeerde. Het laatste wapenfeit was een vrij trap om de rand van het zestien metergebied. Milan Beumer liet zien dat hij een behoorlijke pegel in zijn rechter heeft en hij schoot dan ook snoeihard op de paal.

Ook de tweede helft begon SV Schalkhaar goed, creëerde weer een aantal kansen, waarbij met name een kopbal van David Klopman net naast het doel van Wijhe ’92 belandde. Het mooiste doelpunt van vanmiddag was weggelegd voor buitenspeler Milan Beumer. In de 55e minuut kreeg hij de bal aangespeeld en vanaf ongeveer 35 meter zag hij in een flits dat de keeper van Wijhe’92 iets te ver voor het doel stond. Met een bekeken bal wist Beumer de keeper te verrassen, 2-0.

SV Schalkhaar was hierna op zoek naar meer. Zonder dat Wijhe ’92 dreiging en het vermogen had om de achterstand om te buigen was SV Schalkhaar heel dicht bij een derde treffer. Een goede bal van Michiel Hullegie kwam voor de voeten van de vrijstaande spits David Klopman die de bal niet goed onder controle kreeg  en hiermee een behoorlijke kans om zeep hielp.

Met nog een half uur te gaan zorgde Milan Beumer voor de 3-0 op het scorebord en leek de wedstrijd definitief gespeeld. Zijn vrije trap in het zestienmeter gebied schijnt door Michiel Hullegie te zijn getoucheerd. Zowel Milan Beumer alsook Michiel Hullegie claimden het doelpunt. Alleen Michiel Hullegie kan je vertellen wie het doelpunt voor zijn rekening krijgt.

De wedstrijd leek gespeeld en SV Schalkhaar begon aan een opvallend nonchalante laatste 10 minuten. Wijhe ’92 begon steeds meer kansen te creëren en kwam steeds vaker voor het doel van Jesper Lukassen, wat resulteerde in een lage schuiver van Gijs Blanke die keeper Jesper Lukassen te machtig was 3-1.

Uiteindelijk een welverdiende overwinning van SV Schalkhaar, dat concurrent NEO twee punten zag verliezen.

Volgende week moet SV Schalkhaar op bezoek bij laagvlieger SC Barbaros uit Hengelo. De eerstvolgende thuiswedstrijd van SV Schalkhaar is 31 oktober tegen SV Grol uit Groenlo.

Kom deze wedstrijd eens kijken, SV Schalkhaar speelt leuk en aantrekkelijk voetbal, deze wedstrijd begint om 14.00 uur op de Horsterhoek.

Pim Nauta was voor Deventer Voetbal aanwezig. Alle credits voor hem voor de volgende serie mooie actiefoto’s!