De voetballers van Voorwaarts 1 hebben de uitwedstrijd bij TOP Oss met 2-4 gewonnen. Voorwaarts was goed in balbezit en wist veel kansen te creëren. De oranjehemden, bij uitwedstrijden in het zwart gestoken, konden qua scoreverloop pas in de eindfase het verschil maken.

Marcus van Geelen was vorig jaar de clubtopscorer met het respectabele aantal van 23 doelpunten. Dit jaar heeft hij er 6 in liggen. ‘Ja, dat moet beter. Maar als je kijkt naar mijn cijfers dan is 6 uit 8 (een wedstrijd afwezig, red.) ook niet slecht. Maar ja, ik had er vandaag meer moeten maken gezien de kansen die ik krijg. Er zijn echter ook aantal wedstrijden deze competitie, waar ik niet veel meer had kunnen doen. Maar ook zeker wedstrijden dat ik er meer had moeten maken.’

Over de teamprestatie: ‘We zijn nu op een derde van de wedstrijden in de competitie en we doen het redelijk. Je merkt wel dat we wat zwakke punten hebben. We zijn een jonge ploeg en dat nekt ons soms wel een beetje. Het ontbreekt aan automatismen na de vele mutaties bij aanvang van het seizoen. Maar we hebben genoeg kwaliteit in het team. En ik ben van mening dat we voetballend bij de beste ploegen horen in de competitie, maar we missen nog wat volwassenheid.’

Dat verklaart ook de wisselvalligheid in uitslagen. Voorwaarts startte bij Top Oss zonder laatste man en aanvoerder Nino Wattimena. Zijn neefje Ezra nam de positie over en de 19-jarige telg uit deze sportieve familie deed dat met verve. Marcus scoorde al na 11 minuten de 0-1 na een mooie steekpass van Nick Linthorst. TOP Oss reageerde in de 13de minuut met de gelijkmaker, 1-1. Voorwaarts kreeg genoeg kansen om met voorsprong de rust in te gaan. Ruststand 1-1

Ook in de tweede helft speelde Voorwaarts aan de bal goed. De beloning kwam pas in de 70ste minuut. Bruce Schotman scoorde uit een rebound op een vrijetrap van Nick Linthorst. Daarna kreeg het elftal een aantal grote kansen op 3-1, die niet verzilverd werden. Dan gaat er een voetbalwet in werking en TOP wist in de 80ste minuut wel te scoren uit een counter, 2-2. Dat was ook de enige fase in de wedstrijd waarop de mannen uit Oss het geloof hadden in meer en het was te danken aan keeper Patrick ter Mate, die met knappe reddingen Voorwaarts in de wedstrijd hield.

Gelukkig voor Voorwaarts kon Marcus het verschil maken met een belangrijke assist, door na een goede actie Bruce Schotman te bereiken die zijn tweede van de middag kon aantekenen, 2-3. Voor Voorwaarts werden daarna de ruimtes groter. Cengizhan Genc kon daarvan profiteren door een op een de keeper te omspelen, 2-4. Over de wedstrijd was Marcus heel tevreden. ‘SV Top was vooral gevaarlijk met spelhervattingen. Ze kregen na de 2-2 een aantal goede kansen. Maar dit was absoluut een terechte overwinning.’