Is dat de belangrijkste winst voor dit seizoen? Dat moet blijken, maar waar er verloren werd van Brummen, KCVO en Vaassen liet Turkse kracht vandaag wel zien dat er gewonnen kan worden als het op karakter aankomt.

Was de 3-2 zwaar bevochten? Dat niet, maar de omstandigheden vanmiddag waren wel bepalend  voor de wedstrijd. Lang bleef het onduidelijk of de wedstrijd wel gespeeld zou worden omdat het veld zeer slecht te bespelen was. Uiteindelijk heeft de scheidsrechter besloten dat het veld veilig was en dat er gespeeld kon worden. Zo geschiedde, al begon de wedstrijd daarom wel 20 minuten later.

Na de 2 overtuigende overwinningen op Warnsveldse Boys en Helios, was er geen reden om de basis aan te passen. In de eerste 10 minuten was er voor Turkse Kracht niets aan de hand. Er werd dominant gespeeld en er werd zelfs al vroeg gescoord. Echter, de grensrechter gaf aan dat het buitenspel was en dat werd overgenomen door de scheidsrechter. Na 10 minuten gooide Albatross de schroom van zich af, kreeg meer grip op de wedstrijd en begon het dominanter te worden. Albatross scoorde dan ook de 0-1 en begon er meer in te geloven omdat ze de afgelopen weken prima speelden, maar scoren lastig bleek.

Turkse Kracht kreeg geen grip en de trainer was genoodzaakt om in de 35e minuut in te grijpen door te wisselen. Met Ekrem werd er meer power gebracht en Benji ging aanvallender spelen om de grip terug te krijgen. Dit resulteerde op slag van rust in de 1-1 na een goede individuele actie van Oguzhan en hij rondde perfect af. Een mooie opsteker.

In de rust werd er een tactische aanpassing gedaan wat leidde tot meer kansen en ook een 2-1 voorsprong. Ditmaal was het Can die keurig wist af te ronden. Ekrem kreeg tussendoor nog een rode kaart, waarvan de scheidsrechter achteraf aangaf hij dit beter anders had kunnen doen, maar gelukkig bracht dit geen schade toe aan het resultaat voor Turkse kracht.

De 3-1 werd gemaakt door Benji en de wedstrijd leek gespeeld. Albatross wist toch terug te komen tot 3-2, maar verder kwamen ze niet. Ata en Ertugrul zijn doorgaans niet de namen die vaak terugkomen in de verslagen, maar ook vandaag speelden zij weer erg sterk en waren zeer belangrijk voor het team en het resultaat. Het team krijgt vorm, iedereen weet inmiddels wat er van hem verwacht wordt en dat laten de resultaten nu ook zien!

Tot volgende week wanneer Activia naar Turkse Kracht komt. Dit is tevens de laatste wedstrijd voor de winterstop.