SV Schalkhaar moest vanmiddag op bezoek bij de Wormense Sport Vereniging (WSV) en het liep uit op een terechte puntendeling in Apeldoorn.

Beide ploegen bivakkeerden vooraf in het rechter rijtje en hadden voorafgaand aan de competitie na vijf wedstrijden toch iets meer punten verwacht. SV Schalkhaar is nog duidelijk geen geoliede machine waarbij nog gewerkt moet worden aan automatismen.

Dat SV Schalkhaar na vijf wedstrijden in deze competitie nog steeds zoekende is, heeft vooral te maken met blessures en beschikbaarheid van spelers. Hoofdtrainer Marcel Geestman heeft tot nu toe elke wedstrijd een ander elftal moeten opstellen. Afgelopen zondagmiddag ontbrak de geblesseerde Koen Klosters en moest Jip Ellenbroek vanaf de bank beginnen.

SV Schalkhaar en WSV begonnen strijdbaar aan de wedstrijd, veel kansen leverde het niet op, echter wel veel verkeerde passes. Zo was aan de kant van WSV de snelle rechtsbuiten wel dreigend en had de centrale verdediger het vizier niet juist bij een afstandsschot.

SV Schalkhaar kreeg in het begin wat mogelijkheden; Michiel Hullegie schoot op de keeper en spits David Klopman probeerde de keeper van dichtbij te verrassen echter leverde het niets op. Zowel WSV als SV Schalkhaar hadden veel moeite de bal in de ploeg te houden en te vaak werd de lange bal gehanteerd.

WSV- SVS, foto: Han Balk

Bij SV Schalkhaar moesten verdedigers Delano Haulussy en Michiel Hullegie veel corrigerend werk verrichten wat zij, mede dankzij hun snelheid, prima deden. Beide verdedigers speelden een uitstekende wedstrijd. De matige eerste helft eindigde dan ook in een terechte 0-0 ruststand.

De tweede helft begon SV Schalkhaar sterker aan de wedstrijd, maar tot kansen leidde dit nauwelijks. De wedstrijd werd beter toen invaller Jip Ellenbroek het middenveld kwam versterken en middenvelder Joost Brouwer de opdracht kreeg wat meer naar voren te spelen.

De beste kans van WSV was een schot over het doel en verder een goed lopende aanval van WSV over rechts die op het juiste moment door Michiel Hullegie op de achterlijn werd onderschept. SV Schalkhaar werd in de tweede helft de steeds sterkere ploeg.

Een kopbal van Twan Huijsmans verdween net over het doel van WSV en een voorzet van Rokay Haafkens op Milan te Riele werd net naast gekopt. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, totdat de 89ste minuut op de klok stond. Een aanval van WSV over rechts werd laag ingespeeld vlak voor de uitkomende keeper Jesse Klopman, die vervolgens hard in aanraking kwam met een speler van WSV. Wat gelukkig voor WSV verdween de bal alsnog over de doellijn: 1-0.

Han Balk WSV-SVS

De ontstane blessure bleek erger te zijn dan in eerste instantie leek. De speler bleef op het veld liggen met een beenbreuk. De scheidsrechter staakte vervolgens de wedstrijd in afwachting van een ziekenauto. Na een korte onderbreking besloot de scheidsrechter de resterende speeltijd uit te spelen op een naastliggend veld, zodat de ziekenauto rustig zijn gang kon gaan om de zwaar geblesseerde speler te behandelen.

Bij SV Schalkhaar kwam de lange Vincent Vloedgraven in het veld voor een alles of niets offensief. Een voorzet van Jip Ellenbroek kwam terecht bij Michiel Hullegie die in de laatste minuut verdiend raak kopte: 1-1. SV Schalkhaar toonde daarmee veerkracht en kwam hierdoor verdiend langszij. Voor SV Schalkhaar een mooie opsteker.

Volgende week zondag 3 november ontvangt SV Schalkhaar Eilermark, aanvang 14.00 uur.