Wat vooraf werd voorspeld door iedereen bij Sallandia is ook daadwerkelijk uitgekomen. Sallandia beleefde een erg makkelijke middag door de thuiswedstrijd, tegen plaatsgenoot Go-Ahead, met maar liefst 9-0, te winnen.

Sallandia Van Meeteren
Sallandia Van Meeteren Foto: Henny Meijerink

Al in de eerste minuut kon Marco van Meeteren, na slecht ingrijpen van de verdediging van Go-Ahead, eenvoudig de 1-0 binnenkoppen. Vijf minuten later zette Van Meeteren ook de 2-0 op het bord door een corner, wederom met het hoofd, binnen te werken.

Sallandia bleef de betere ploeg en het was wederom Van Meeteren die, in de 24e minuut, na een knappe solo scoorde. Daarmee zorgde de uitblinker voor een heuse hattrick. Vijf minuten later was het Furcan Gurcan die, na een goede pass van Milan Mäkel, voor de 4-0 tekende. Nog voor rust werd het 6-0 doordat respectievelijk Rick Wolvenne en wederom Marco van Meeteren uit een strafschop wisten te scoren.

Van Meeteren trefzeker voor Sallandia
Van Meeteren trefzeker voor Sallandia Foto: Henny Meijerink

Na rust ging Sallandia op eenzelfde voet verder. In de 57e minuut was het Wolvenne die zijn tweede maakte, na goed voorbereidend werk van Rody Hooglander. Diezelfde Wolvenne mocht dan ook zijn hattrick volmaken nadat hij, á la Bep Bakhuys, de 8-0 scoorde. Dit na een pass van Furcan Gurcan. Acht minuten voor tijd was het aan Ricardo Regeling om ook nog te scoren; hij tekende voor de eindstand van maar liefst 9-0.

Hierdoor gaat Sallandia ongeslagen en met een knap doelsaldo (+17) aan de leiding in de 5e klasse F. Ze worden op vier punten gevolgd door Raalte en IJsselstreek. 3 november staat de kraker uit tegen IJsselstreek op het programma.