Vandaag stond voor Sallandia de uitwedstrijd tegen laagvlieger Sportvereniging Vlug en Lenig op het programma. Om koploper IJsselstreek te kunnen volgen, was een overwinning noodzakelijk!

Sallandia kwam goed uit de startblokken en had na 10 minuten spelen eigenlijk al 0-3 moeten staan. Rick Wolvenne had in de dertiende minuut het vizier wel op scherp en met een mooie dribbel en dito schot van een meter of 20 in de bovenhoek, bracht hij de 0-1 op het scorebord. Nu konden de trainers Bink en Mäkel er eens goed voor gaan zitten.

V en L werd nog 1 keer gevaarlijk en daarna bleef Sallandia kansen creëren zonder dat de bal er in ging. Gelukkig was daar Rody Hooglander die in de 39ste minuut de 0-2 binnen tikte. Met deze stand werd er ook gerust.

‘In de rust hebben we onze ploeg verweten dat we tegenstander te lang in leven laten. Het had al eigenlijk 0-5 a 0-6 moeten zijn’ aldus trainer Bink.

In de tweede helft bleef het spelbeeld echter hetzelfde omdat Sallandia de kansen maar bleef missen en V en L daardoor in een goed resultaat bleef geloven. De mogelijkheden werden vaak al snel onschadelijk gemaakt door goed verdedigingswerk van Sallandia met als uitblinker Milan Mäkel.

In minuut 66 scoorde, na een mooie aanval, Marco van Meeteren eindelijk de 0-3 via een mooie knal. De eindstand wordt in de 75ste minuut op 1-3 bepaald en hierna kwam Sallandia ook niet meer in de problemen.

We krijgen echter nog wel 1 doelpunt tegen min 75 . Maar kwamen hierna niet meer in de problemen. Enigste wat ik mijn ploeg verwijt is dat we niet meer doelpunten hebben gemaakt. Gezien de wedstrijd terechte winner .