Vandaag moest Terwolde tijdens de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen het opnemen tegen Emst en gezien de historie zou het sowieso geen makkelijke wedstrijd gaan worden.

Toch scoorde Terwolde direct al in de 1e minuut vanaf de aftrap doordat de verdediging van Emst de bal tekort terugspeelde op de keeper. Hierdoor kon Bart Beugels gelijk al profiteren en de 1-0 scoren. Dat was zo vroeg in de wedstrijd al een flinke domper voor Emst.

In de 8e minuut liet Emst via een corner van zich horen, gelukkig voor Terwolde had deze corner, die voor het doel in de kluts terecht kwam, geen verdere gevolgen. Emst mocht daarna nog tweemaal een hoekschop nemen, maar ook deze bleven zonder enig resultaat.

Na ruim 20 minuten werd Thomas Leurink vanaf het middenveld richting het doel van Emst gelanceerd en hij ging daarbij alleen op de keeper van Emst af, echter deze zag kans om het schot van Thomas te blokken. Het antwoord van Emst kwam tien minuten later via een corner die zeer gevaarlijk werd doordat keeper Bob Fabri de bal losliet.

In de 36e minuut kreeg Emst ruim buiten de zestien een vrije trap mee welke net voor het doel van Terwolde van richting werd veranderd en daardoor pardoes in het doel verdween, stand 1-1. Even later was het Jelmer Bellert die kans zag om een schot op het doel van Emst te lossen, maar meer dan een corner leverde dit niet op.

Ruststand 1-1.

Direct na de rust probeerde Terwolde gelijk te scoren, maar het schot van Sem kon door Emst weggewerkt worden. Vijf minuten later werd een Emster corner uiteindelijk in de handen van de keeper van Terwolde gespeeld. Na een uur spelen was er alweer een dikke kans voor Emst, maar deze kon gelukkig door onze goed bij de les zijnde laatste man Jurriën Kamphuis weggewerkt worden.

Ook in de 65e minuut was het de Terwoldse doelman Bob Fabri die de bal uit de lucht kon plukken na een corner voor Emst. Terwolde schoot vervolgens in de 69e minuut de bal nog maar net voor het doel van Emst langs en dat gebeurde niet veel later vanaf de linkerzijde nog een keer echter zonder resultaat.

De wedstrijd bleef spannend doordat ook Emst zich via de snelle buitenspelers niet geheel onbetuigd liet. Het duurde tot de 83e minuut voordat Terwolde op rechts net buiten de zestien wegens het neerhalen van een speler een vrije trap mocht nemen. Bas Hiddink nam deze voor zijn rekening en wist de bal precies bij Rick Bredenoord te brengen die via een strakke kopbal de 2-1 maakte.

In de eindfase van de wedstrijd werd het nog wel even erg spannend doordat onze keeper Bob Fabri bij een aanval van Emst in eerste instantie de bal los moest laten, maar in tweede instantie met een uiterste krachtsinspanning de bal toch nog van de doellijn wist te werken. Een sublieme actie die Terwolde in het zadel hield en waardoor Terwolde deze belangrijke overwinning toch nog over de streep wist te trekken en waardoor de eventuele nacompetitie ook nog steeds in beeld bleef.

Wat voor het publiek maar zeker ook voor een drietal spelers van Terwolde een verassing is gebleven, was het feit dat direct na de wedstrijd een drietal spelers gehuldigd werden omdat ze alle drie maar liefst 250 wedstrijden in het eerste elftal hadden volbracht. Een mooi moment voor Rick Bredenoord, Jurriën Kamphuis en Thomas Leurink die allen even in het zonnetje werden gezet en plechtig moesten beloven in ieder geval nog een jaar of vijf erbij aan te knopen wat gezien de leeftijd en de conditie met twee vingers in de neus nog makkelijk is vol te houden.

Al met al was het weer een hele mooie en gezellige middag op het sportcomplex de Woldermarck. Volgende week spelen wij onze laatste competitiewedstrijd uit tegen Vilsteren en wie weet komt er nog een toetje achteraan.