Vooraf was er door de geweldige 2e seizoenshelft zelfs nog kans op nacompetitie, maar door de winst van Harfsen bleek deze droom niet haalbaar.

De wedstrijd an sich was er wel eentje om in te lijsten. Beide toch wel heel jonge ploegen gingen er volle bak tegenaan om er een spannende strijd van te maken. Af en toe mooie aanvallen en goed voetbal, maar toch werd het een wedstrijd van strijd, pittige overtredingen en een aantal opstootjes. Sportclub gaf zeker niets cadeau en wilde de laatste wedstrijd van het seizoen aangrijpen om FC RDC pijn te doen. Het werd een spannend gevecht onder het toeziend oog van de vele toeschouwers op de Zandweerd.

De eerste grote kans was voor Luuk Helms na een prachtige steekbal van Marc Brouwer op Kai van den Beld. De keeper redde katachtig.
Roan Koekoek, de spelmaker van Sportclub schoot na een minuut of 25 de bal fantastisch binnen na slordig balverlies in de opbouw van FC RDC. Tot aan de rust behoudens een aantal afstandsschoten geen echt gevaar voor beide doelen.

Direct na rust een fantastische aanname van Stijn Rorije die zijn poging via de paal weer het veld in zag stuiteren. Kai van den Beld pakte de rebound en haalde verwoestend uit om zo de 1-1 op het scorebord te zetten. Het bleef strijden voor elke meter van beide kanten en de beslissing had ook aan beide kanten kunnen vallen maar het bleef ondanks een alles of niets offensief van FC RDC bij een uiteindelijk terechte 1-1.

Al met al een uitstekend seizoen van FC RDC waar we op verder kunnen bouwen richting de volgende jaren.