SV Schalkhaar moest vanmiddag voetballen in Enschede-Zuid tegen FC Suryoye-Mediterraneo, de ploeg van oud betaald voetbaltrainer Paul Krabbe, dat slechts 1 punt meer verzamelde dan SV Schalkhaar in hetzelfde aantal wedstrijden. Gezien de versterkte degradatieregeling in deze competitie zijn 3 wedstrijden voor het einde de nummer 6 en 7 nog niet veilig. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel, waar nadien beide ploegen wel vrede mee hadden, zeker omdat de concurrentie punten verspeelde.

SV Schalkhaar begon wat onwennig aan de wedstrijd op het met kurk ingestrooide kunstgrasveld. Het speelde vanmiddag tegen een goed voetballende tegenstander die met veel snelheid voorin SV Schalkhaar probeerde te verrassen. Voordat SV Schalkhaar de eerste kans kon laten aantekenen, stond na 5 minuten spelen de 1-0 al op het (denkbeeldige) scorebord. Spits Ruben Katalanc kreeg net buiten de zestien iets teveel ruimte en schoot de bal via een been van zijn teamgenoot onhoudbaar in het doel van SV Schalkhaar doelman Jesper Lukassen.

SV Schalkhaar moest na dit vroege doelpunt de schroom van zich af gooien en deed dat vervolgens. Het kwam steeds beter in het spel en creëerde steeds meer en betere kansen. Een goede actie van rechtsbuiten Yoes Beldman bereikte spits David Klopman die de bal niet onder controle kreeg waardoor een goede mogelijkheid verloren ging.

Kort daarop was uitblinker en de zeer actieve Milan te Riele dicht bij de aansluitingstreffer, maar vanuit de draai schoot hij recht op de keeper. De gelijkmaker hing in de lucht: een voorzet van rechterverdediger Luuk Janssen bereikte David Klopman die de bal net voorbij het doel van FC Suryoye schoot.

Bijna werd een vlot lopende aanval omgezet in een doelpunt voor SV Schalkhaar; Jason Westerkamp speelde de bal op Klopman die de bal meteen doorspeelde op de inlopende Milan te Riele die op volle snelheid door kon lopen op keeper Felix van Berkel. Met een prima redding wist de keeper van FC Suryoye het doel schoon te houden.

SV Schalkhaar was de betere ploeg en kreeg een aantal corners die zeer gevaarlijk werden ingebracht door Ruben Bumkens. In de 29ste minuut was het via zo’n corner voor de bezoekers uit Schalkhaar eindelijk raak. Een corner vanaf de linkerkant werd door Ruben Bumkens bij de tweede paal teruggekopt door Michiel Hullegie waarna de vrijstaande David Klopman van dichtbij geen moeite had de 1-1 te scoren.

SV Schalkhaar leek door te stomen en de wedstrijd volledig naar zich toe te trekken en met name de jonge Yoes Beldman draaide regelmatig de FC Suryoye verdedigers dol en bracht de bal regelmatig gevaarlijk voor het doel van FC Suryoye. Weer was David Klopman dicht bij een doelpunt; na een prima dieptebal van Jip Ellenbroek die David Klopman in stelling bracht had de voorsprong voor SV Schalkhaar moeten opleveren. Van dichtbij kon de spits de bal niet langs de keeper krijgen en zijn tweede treffer vlak voor het rustsignaal ging niet door.

Het begin van de tweede helft was opnieuw niet besteed aan SV Schalkhaar. Wat onzekerheden in de defensie zorgden er voor dat FC Suryoye meer in de wedstrijd kwam. Eerst kwam SV Schalkhaar met de schrik vrij toen een misverstand tussen een paar SV Schalkhaar verdedigers en keeper Jesper Lukassen net goed afliep en een FC Suryoye aanvaller de bal niet tussen de palen kreeg.

Kort daarop ging het helemaal mis voor SV Schalkhaar. Een vrije trap van FC Suryoye van ongeveer 25 meter midden voor het doel werd door spits Ruben Katalanc over de muur geschoten recht op keeper Jesper Lukassen die de bal zeer ongelukkig door zijn handen liet glippen waarbij FC Suryoye wel heel gemakkelijk op de 2-1 voorsprong kwam.

Schalkhaar leek wat van slag en kwam nauwelijks meer toe aan het opzetten van een goede aanval en leed in deze fase van de wedstrijd veel onnodig balverlies. Vanuit het niets kwam het in de 69ste minuut terug in de wedstrijd; een vrije trap van Ruben Bumkens werd de zestien ingepompt, waarna net als het eerste doelpunt voor SV Schalkhaar, de bal werd terug gekopt. Ditmaal op Yoes Beldman die van een meter of vijf de bal in het doel schoot; 2-2.

SV Schalkhaar moest wat wisselingen toepassen door blessures van Yoes Beldman en Luuk Janssen. Kansen kwamen er, voor beide ploegen, op het einde van de wedstrijd zeer zeker en beide ploegen kregen een aantal mogelijkheden om de volle winst te pakken. Milan te Riele kwam een paar keer vanaf de linkerkant op snelheid door, maar wist niet het optimale eruit te halen. Diep in blessuretijd wist Michiel Hullegie met een diepe bal de ingevallen Coen Tanate te bereiken die vanaf rechts schuin voor het doel net naast schoot.

Een overwinning voor SV Schalkhaar zou niet terecht zijn geweest gezien het spel en spelverloop van SV Schalkhaar. Het gelijke spel wel want de concurrentie verspeelde punten. Het is nu aan de ploeg van Marcel Geestman en Dirk-Jan Beldman om het volgende week ‘af te maken’ en met nog twee wedstrijden te gaan zich veilig te spelen. Dan komt GVV Eilermark op bezoek in Schalkhaar; het zal een teamprestatie zijn als het zich dan veilig weet te spelen gezien de moeilijke situatie aan het begin van het seizoen.

U bent volgende week zondag 21 mei welkom op de Horsterhoek. Aanvang wedstrijd 14.00uur – STEUN SV SCHALKHAAAR.

Viaclubcorrespondent SV Schalkhaar
Vorig artikelCCW’16 moet nederlaag incasseren
Volgend artikelTerwolde wint derby van Emst