SV Terwolde ging zondagmiddag op bezoek bij VV Emst. Traditioneel gezien voor elke ploeg een lastige uitwedstrijd dus de ploeg wist dat het aan de bak mocht op het Sportpark ‘t Hanendârp.

Vanaf het allereerste fluitsignaal was Terwolde heer en meester en al binnen een minuut mocht het een grote mogelijkheid noteren. Enkele minuten later was het wel direct raak. Bart Beugels bleef kalm oog in oog met de doelman van Emst en schoof de bal in het doel (0-1). Slechts enkele minuten later mocht de ploeg opnieuw juichen. Jelmer Bellert kreeg de bal prima aangespeeld en zoals al het gehele seizoen was hij messcherp en schoot de 0-2 voorsprong op het bord.

De gasten domineerden overal op het veld en regen de ene naar de andere goedlopende aanval aan elkaar. Ditmaal was het de beurt aan Sem Gerritsen die de 0-3 op het bord mocht zetten op aangeven van Bellert. Na een half uur spelen was het diezelfde Gerritsen die de bal op een presenteerblaadje kreeg aangereikt (0-4).

Na een minuut of 40 wist Thomas Leurink ook de 0-5 te produceren, maar helaas werd deze afgekeurd door de leidsman vanwege een kleine overtreding. Toch werd er met een 0-5 begonnen aan de thee. Gerritsen completeerde zijn hattrick door wederom op aangeven van Bellert zijn naam op het bord te zetten.

Na de rust nam Terwolde wat gas terug en mocht Emst aanleggen voor een vrije trap op 18 meter van het doel. De bal werd helaas onder de springende muur geschoten (1-5). Emst probeerde met de moed der wanhoop nog te knokken voor wat het waard was, maar Terwolde was vanmiddag duidelijk een aantal maatjes te groot.

In het verloop van de tweede helft was Terwolde iets te onzorgvuldig om een nog veel hogere score neer te zetten. Toch wist het nog tweemaal te scoren. Tien minuten voor het einde echt een fantastisch doelpunt. Gerritsen wist met een fenomenale omhaal zijn vierde doelpunt te maken en bracht daarmee de stand op 1-6. In de laatste seconden was het slotakkoord aan aanvoerder Thomas Leurink. De aanvallende middenvelder kwam vrij voor het doel nadat Mitchell van Voorst goed doorzette en Leurink vrij voor het doel kon zetten (1-7).

Terwolde heeft met de grote overwinning haar koppositie verstevigd. Komend weekeinde geen programma vanwege het carnaval. Op zondag 18 februari mag de ploeg op bezoek bij Vilsteren