Na een aantal trainingen speelde Terwolde vandaag zijn eerste wedstrijd in de voorbereiding. Helaas was SV Epse op deze warme zondag te sterk voor SV Terwolde.

Waar Terwolde in de eerste 10-15 minuten nog redelijk uit de startblokken kwam, was het Epse dat als eerst scoorde uit een corner die notabene door één van onze eigen spelers minutieus in het eigen doel werd gekopt en de stand opeens op 0-1 kwam te staan. Daarna golfde het spel op en neer zonder dat er grote kansen te noteren waren. Kort voor rust profiteert Epse van balverlies van Terwolde en scoort de spits van Epse via een voorzet over rechts de 0-2 wat tevens ook de ruststand werd.

Direct na de rust, in de 48e minuut, kwam de bal via een assist van Ymke Kelderman (één van onze drie debutanten uit de Terwoldse 17-1 jeugd) bij Sem Gerritsen terecht die via een naar binnentrekkende beweging de bal in de korte hoek schoot waarbij de Epse doelman volledig werd verrast en over de bal heen dook met als resultaat de 1-2. De andere twee debutanten waren overigens Bas Hiddink en Jeroen Muller die beiden eveneens hun mannetje stonden.

In de 65e minuut, nadat beide teams over en weer de nodige plaagstoten hadden uitgedeeld, werd er door Epse na een afgeslagen bal via een afstandsschot gescoord waardoor de stand op 1-3 werd gebracht. Hiermee was het beslist en uiteindelijk maakte Epse ook nog de 1-4 en 1-5.

Een verdiende overwinning van Epse dat al iets verder in de voorbereiding is dan Terwolde. Op zondag 27 november komen beide ploegen elkaar weer tegen voor de competitie en kunnen we kijken hoe de krachtverhouding dan is.

De eerste wedstrijd is weer gespeeld en op naar de volgende oefenwedstrijd a.s. dinsdag uit tegen Sportclub Deventer om 20.30 uur. Aanstaande zaterdag om 17.30 uur volgt dan onze tweede bekerwedstrijd in en tegen derdeklasser Diepenveen. De laatste bekerwedstrijd is dan weer thuis in Terwolde op zondag 18 september om 14.00 uur tegen Heeten.