Donderdagavond 14 april werd er afgetrapt op het knollenveld in Epse, het veld was ronduit slecht en de bal stuiterde dan ook werkelijk alle kanten op. Ja, je leest het goed: de wedstrijd was uit in Epse terwijl het eigenlijk onze thuiswedstrijd had moeten zijn. Dit is gekomen doordat in de coronaperiode de wedstrijd diverse keren is afgelast en er uiteindelijk onderling geruild is.

Het was Epse dat in de 12de minuut een vrije trap net buiten de zestien kreeg: een gevaarlijke plek maar gelukkig ging deze er niet in. In de 24ste minuut kwam Terwolde op een 1-0 voorsprong. Milan Koers gaf een mooie assist en via een zijwaartse pass legde hij de bal bij Max van Gerrevink voor de voeten die vervolgens van grote afstand verwoestend uithaalde en het net flink deed bollen.

Helaas was de euforie van korte duur, want Epse maakte in de 29ste minuut alweer de 1-1 welke via een vrije trap vanaf de linkerflank in de zestien werd geschoten en daar nog werd aangeraakt om vervolgens in het doel te verdwijnen. Het volgende wapenfeit van Terwolde-zijde was er in de 34e minuut toen de bal vanuit een corner en de daaropvolgende rebound wederom bij Max van Gerrevink terecht kwam. Weer haalde Max uit, maar dit keer kwam de bal helaas keihard tegen de paal aan.

In de 45ste minuut kreeg Terwolde zo vlak voor rust een flinke domper te verwerken doordat tijdens een aanval van Epse vanaf de linkervleugel een strakke voorzet kwam die door de spits van Epse in het netje werd gedeponeerd (1-2). Dit was overigens ook het enige wapenfeit van de spits die door de kort op hem spelende Rick Bredenoord erg weinig ruimte kreeg.

Tja en dan ga je flink balend de kleedkamer in, een moment van bezinning en uiteraard ook overleg hoe nu verder. Na de thee werd er weer afgetrapt voor de tweede helft.Waar Epse in de eerste helft nog kans zag wat vaker op de helft van Terwolde te komen, was het Terwolde dat nu aanzette en druk kon zetten op de tegenstander zonder overigens echte kansen te creëren.

Totdat in de 65ste minuut Jelmer Bellert de bal vanaf de achterlijn in de zestien van Epse legde en waaruit een flinke scrimmage ontstond, maar helaas zonder resultaat. Terwolde bleef maar gaan en de turbo van Swen van Voorst hoorde je regelmatig fluiten als hij weer eens op de rechterflank op het gaspedaal trapte, mooi om te zien.

In de 90ste minuut kwam er nog een gouden kans voor Terwolde toen een goed geplaatste kopbal van Max knap gepareerd werd door de doelman van Epse. Je denkt dan dat het een verloren wedstrijd wordt, maar niets bleek minder waar. Epse deed richting het einde van de wedstrijd niet anders meer dan tijdrekken en kreeg uiteindelijk hierdoor de beroemde deksel op de neus.

De scheidsrechter trok volkomen terecht 4 minuten tijd bij en werkelijk in de 94ste minuut, tijdens de aller- allerlaatste aanval van Terwolde, werd de bal vanaf de linkerkant door Sem Gerritsen in de zestien gepompt. ‘Last minute opgehaalde pinch-hitter’ Wiebe Voois legde de bal uit de zestien terug op de aanstormende Swen van Voorst die de bal met zijn laatste krachten in de verste hoek van het doel schoot en de prachtige 2-2 aan liet tekenen.

Weer is Terwolde opgestaan na een achterstand en flikt het ‘m dus weer! In het paasweekend hoeven wij niet te voetballen, de volgende wedstrijd is op zondag 24 april uit tegen Go Ahead. Kom dan gerust weer even kijken.