ABS heeft de inhaalwedstrijd tegen Robur et Velocitas gelijkgespeeld. Na een kansloze eerste helft, waarbij het oppermachtige Robur verzuimde te scoren, stond ABS de tweede helft goed georganiseerd en wist door een enorme teamspirit het punt te bemachtigen.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Robur was heer en meester. Enerzijds omdat ABS geen vat kreeg op de beweeglijkheid van de thuisclub, anderzijds omdat het zelf aan de bal erg matig was en ook de persoonlijke duels verloor. ABS had het geluk dat het vizier aan de kant van Robur niet op scherp stond (0-0)

Na de rust had ABS voor een andere speelwijze gekozen en kwam daardoor beter in het spel. Robur bleef de betere ploeg, maar kreeg geen uitgespeelde kansen meer. Er werd nu wel keihard gestreden voor elke meter en het geloof keerde terug. Zelf kreeg ABS nu ook een aantal keer mogelijkheden uit voornamelijk spelhervattingen. Slechts de laatste 10 minuten werd het vermoeide ABS weer met de rug tegen de muur gezet, maar de defensie en doelman Jelmer Welgraven bleven overeind.

Een bonuspunt tegen de titelkandidaat, vooral mogelijk gemaakt door de teamspirit in de tweede helft, waarbij ook de invallers nadrukkelijk hun steentje bijdroegen!