Vanmiddag stond in eigen huis de belangrijke wedstrijd tegen Davo op het programma. Beide ploegen strijden nog om de nacompetitie.

Al direct in de 1e minuut melde Terwolde zich via een fraaie voorzet van Milan Koers die helaas door Sem van dichtbij over het doel van Davo werd gekopt. De reactie van Davo kwam al in de 9e minuut toen onze keeper Bob Fabri vanuit een vrije trap flink aan de bak moest en zelfs de bal weer los moest laten wat gelukkig zonder verdere gevolgen bleef.

In de 13e minuut werd er door een speler van Davo binnen eigen zestien een dikke overtreding gemaakt en werd er een terechte penalty door de de scheidsrechter weggewuifd, iets wat ons de laatste tijd wel vaker gebeurt. Zeer onrechtvaardig en daar kunnen wij niet echt goed tegen.

Even later was er een solo optreden van Sem Gerritsen die met bal en al van de linker- naar de rechterzijde sprintte en vervolgens strak voor het doel van Davo langs schoot. Terwolde begaf zich daarna keer op keer op de helft van de tegenstander en creëerde daarbij de nodige kansen die allen helaas onbenut bleven.

Het was daarna juist Davo dat in de 43e minuut halverwege de speelhelft van Terwolde een vrije trap mocht nemen en die vol op de paal van het Terwoldse doel terechtkwam en daarna gelukkig weggewerkt kon worden. Dat was tevens het laatste wapenfeit van de 1e helft waarna beide ploegen met een ruststand van 0-0 richting de warme thee gingen.

Direct na de rust liet Terwolde merken waar het naar op zoek was wat in de 46e minuut resulteerde in een corner die helaas niet scherp genoeg was en op niets uitliep. Gelijk er overheen kreeg Terwolde een vrije trap die voor het doel van Davo werd gebracht en door onze aannemer (van de bal) Max van Gerrevink in het doel werd geschoten en daarmee de 1-0 op het scorebord bracht.

Nog in de euforie van dit doelpunt liet Terwolde zich toch wel klungelig verrassen door Davo dat vanaf de aftrap alweer de 1-1 binnen wist te schieten. Dat was natuurlijk niet best en ook flink balen.

Davo, met uiteraard de nodige spirit door dit snelle doelpunt, probeerde respectievelijk snel orde op zaken te stellen en had binnen 10 minuten enkele kansen daartoe. Een corner, een schot, wéér een corner én een vrije trap bleven zonder resultaat dankzij het stugge verdedigen van Terwolde.

Terwolde was vervolgens in de 64e minuut weer aan de beurt en de bal werd vanuit een voorzet op het dak van het doel van Davo gekopt. Twee minuten later schoot Sem nog maar weer eens strak voor het doel van Davo langs. In minuut 76 werd het wederom erg gevaarlij via een assist van Thomas Leurink op Jelmer Bellert echter werd het schot van Jelmer gepareerd door de keeper van Davo.

Davo zette nog wel wat aan, maar kwam niet verder dan een corner en een vrije trap die beiden niets opleverden. In de 86e minuut brommerde Sem moederziel alleen op het doel van Davo af, maar wist hij de keeper helaas niet te passeren. Kort daarna brak Jelmer nog een keer op rechts door en werd daarbij flink onderuit gehaald. Uit de daaruit voortvloeiende vrije trap kwam helaas geen doelpunt.

Waar iedereen van Terwolde op hoopte, gebeurde in de 90e minuut. Via een fraaie voorzet van Sem Gerritsen zag onze hardwerkende Max van Gerrevink kans om de winnende treffer toch nog binnen te schieten, eindstand 2-1. Wederom een verdiende overwinning die door het gehele team als collectief, door hardwerken én erin blijven geloven, binnen is gesleept.

Het wordt de komende weken nog spannend in onze competitie. Volgende week moeten de mannen van Terwolde wederom op eigen terrein om 14.00 uur aantreden tegen het altijd lastige SV Epse.