Afgelopen zondag nam SV Colmschate ’33 het op tegen titelkandidaat Wijhe ’92. Voor de wedstrijd werd Jard Kamperman Leferink in het zonnetje gezet. De steunpilaar speelt al meer dan 10 jaar in het 1e elftal en speelde zijn 250e wedstrijd tegen Wijhe ’92. Volledig terecht kreeg Jard Kamperman Leferink een mooie bos bloemen en een ingelijst voetbalshirt.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het SV Colmschate ’33 dat de wedstrijd domineerde. De thuisploeg liet de bal van voet naar voet gaan, combineerde er lustig op los en Wijhe ’92 werd ver achteruit gedwongen. In de 17e minuut leidde dit tot dé kans op de 1-0. Na een goede combinatie werd Jaroah Sneller aan de rechterkant bereikt. Hij bediende jubilaris Jard Kamperman Leferink op maat, en Kamperman Leferink kon vanaf 5 meter vrij inkoppen. Waar iedereen dacht dat het 1-0 was, was het doelman Joep Weerkamp die met een ge-wel-di-ge reflex een zekere treffer voorkomt.

De gehele eerste helft speelt zich verder op de helft van Wijhe ’92 af. SV Colmschate ’33 speelt geconcentreerd en weet het gevaar van met name Max Blanke en Max Kiekebosch goed te neutraliseren. In de 2e helft is er precies hetzelfde wedstrijdbeeld als in de eerste. SV Colmschate ’33 domineert, en dringt Wijhe ’92 ver terug. In de 53e minuut krijgt de sterk spelende Cali Daniel een grote kans. Hij komt aan de rechterkant van de zestienmeter oog in oog met doelman weerman, maar schiet de bal hard tegen de keeper aan.

In de 62e minuut komt Wijhe ’92 uit het niets op voorsprong. Een bal wordt vanaf achteruit hard en hoog naar voren gegooid en de bal valt pardoes voor de voeten van spits Stefan Hollegien. Hollegien schiet, en via de benen van een verdediger van de thuisploeg valt de bal achter doelman Yoel Finke: 0-1. De reactie van de thuisploeg daarna is goed. De thuisploeg gooit er nog wat meer energie tegenaan, gooit het tempo nog wat meer omhoog, en dit leidt tot een grote kans voor Stan Haitsma. Een goede actie over de linkerkant, zorgt voor een goede schietkans voor Stan Haitsma, maar mikt deze van dichtbij hard op een verdediger.

In de 72e minuut valt dan de dikverdiende 1-1. Een strakke bal van Lars Munier, over de verdediging van Wijhe ’92, brengt de uitblinkende Dean ter Stege oog in oog met doelman Weerkamp. Hij schuift de bal laag onder de doelman door en maakt de gelijkmaker: 1-1. Vlak daarna krijgt SV Colmschate ’33 dé kans op de gelijkmaker. Aan de linkerkant van het strafschop gebied maakt Stan Haitsma een goede actie, en maakt Noah Wuarbanaran een overtreding! De goed leidende Ronny Mulder fluit resoluut naar de stip: penalty!

De 18-jarige Dean ter Stege neemt zijn verantwoording, gaat achter de bal staan, maar ziet zijn strafschop gekeerd worden door doelman Joep Weerkamp.. Het blijft 1-1. De grootste kans erna is opnieuw voor Stan Haitsma. Na een goede combinatie tussen Lars Kamperman Leferink en Stan Haitsma, drukt laatstgenoemde hard af richting het doel, maar opnieuw is Weerkamp de grote sta in de weg.

Net op het moment dat iedereen verwacht dat SV Colmschate ’33 genoegen moet nemen met een vrije trap, zijn het de bezoekers die de overwinning toch meenemen naar Wijhe. Via een lange bal van achteruit komt de bal voor de voeten van Tim Liefers. Hij schiet de bal van 25 meter hard achter doelman Yoel Finke: 1-2. 2 doelpunten uit 2 schoten. Een zeer effectief Wijhe ’92 laat de geel-zwarten teleurgesteld van het veld afdruipen.

Ondanks dat er een nederlaag wordt geleden gaf deze wedstrijd wel zeer veel perspectief voor de komende weken. De ploeg van hoofdtrainer Rowdy van der Hoop oogde energiek, sterk aan de bal, en speelde met lef vooruit. Aanstaande week speelt SV Colmschate ’33 de wedstrijd op bezoek bij koploper Groen Wit ’62.