“We zijn in de eerste helft totaal overklast door Terwolde”, zo waren de eerste klanken na afloop van het duel tussen degradant uit de derdeklasser Albatross en vijfdeklasser Terwolde.

Onder zeer tropische omstandigheden werd er afgetrapt op het veld van Albatross in Uchelen. Terwolde was net als vorige week in de thuiswedstrijd tegen Orderbos duidelijk in haar bedoelingen. De tegenstander hoog op het veld afjagen middels vaste afspraken. Albatross was duidelijk niet voorbereid op de intensieve speelstijl van de gasten en kwam nauwelijks tot niet op de vijandelijke helft.

Daarentegen was Terwolde al heel snel gevaarlijk via Jelmer Bellert, maar de doelman van Albatross was baas in zijn strafschopgebied. Echter was het binnen het kwartier wel raak. Sem Gerritsen kwam sterk door over de linkerkant en schoot de bal kiezelhard in de korte hoek (0-1).

Niet veel later was daar ook de 0-2. Bart Beugels was alert bij een afvallende bal en schoof de bal in het doel. In deze fase had Terwolde echt veel afstand kunnen nemen van haar tegenstander, maar de doelman van Albatross hield zijn ploeg hoogstpersoonlijk nog in de wedstrijd.

Nog voor het einde van de eerste helft kwam Terwolde alsnog op 0-3. Jelmer, die een fantastisch wedstrijd speelde in dienst van het elftal bekroonde zijn werk door eigenhandig de 0-3 binnen te schieten. Albatross probeerde wat het nog kon, maar wist in geen enkele bal op doel af te vuren in de eerste helft.

In de Terwolde kleedkamer werd gesproken over het feit dat in het eerste kwartier van de tweede helft zou gaan stormen. Zo bleek, want Albatross werd meteen een aantal keer gevaarlijk. Delano Dokter stond zijn mannetje en hield de marge op drie. Even later kwam de thuisploeg toch dichterbij. Een voorzet werd in eerste instantie nog tegen de dwarslat gekopt, maar in de rebound was het wel raak.

Nog meer reden voor Albatross om alle trossen los te gooien en steeds meer druk vooruit ging zetten. Terwolde moest alle zeilen bijzetten om niet in een zelfde scenario terecht te komen als vorige week tegen Orderbos. De blauwhemden moesten in korte tijd driemaal wisselen door pijntjes. Moet gezegd worden dat de invallers aan Terwoldse-zijde alle lof verdienen voor het vuile werk wat zij verzet hebben.

Albatross kon na 70 minuten alsnog juichen nadat er wederom een voorzet werd binnengelopen. Terwolde vocht voor wat het waard was en mede dankzij een uitstekende redding van Delano Dokter werden de punten meegenomen naar Terwolde.

Net als vorige week een uitstekende wedstrijd van de Terwoldenaren en dan nu ook met de beloning in de vorm van drie punten. Dikke pluim naar alle 15/16 spelers die in deze omstandigheden al hun derde wedstrijd in week afwerkte.

Volgende week zondag wacht de laatste bekerwedstrijd in en tegen Vaassen.