Onder bijna tropische omstandigheden vanmiddag de tweede bekerwedstrijd tegen buurman en competitiegenoot VV Voorst. CCW moet het nog steeds doen zonder een drietal dat door blessures of ziekte geen deel uit kan maken van de ploeg.

Voorst begon beduidend feller dan CCW en dat leidde al na 10 tot een op dat moment verdiende voorsprong toen Bram Bleumink geheel vrij staan geen moeite had om 0-1 op het score bord te zetten. CCW was blijkbaar ff wakker geschut en ging vanaf dat moment ook wat beter voetbal, kreeg beduidend meer de overhand en dat leidde na een halfuur in de verdiende gelijkmaker. Tijn de Haan liet met goed schot onder in de hoek de vanmiddag overigens uitstekende keepende doelman van Voorst kansloos, 1-1.

CCW bleef de wat betere ploeg en kwam op slag van rust ook verdiend op voorsprong toen Laurens van de Werff bij de tweede paal goed binnen kon koppen en zodoende de ruststand op 2-1 bracht.

Al snel na de hervatting werd Daniel Vroklage onreglementair onderuitgehaald en wees de goed leidende scheidsrechter Rob van Zuuk gedecideerd naar de stip. Isaac Kuipers wel raad met deze strafschop, 3-1. Na dit doelpunt zakte het spelniveau van met name de thuisclub naar een bijzonder niveau en Voorst kwam mede hierdoor zeker meer van eigen doel af zonder overigens echt gevaarlijk te worden.

Een kwartier voor tijd kon Voorst dan ook weer iets terug doen na miscommunicatie in de verdediging en dit goed werd afgestraft door Julian Heimensen 2-3. Zowel de thuisclub als Voorst wisten het laatste kwartier geen raad meer met de geboden mogelijkheden en zodoende eindigde deze wedstrijd in een overwinning voor CCW, 3-2.

Volgende week zondag wacht de ieder geval voorlopig laatste bekerwedstrijd tegen het naar de derde klasse gepromoveerde Sportclub Lochem. Om door te gaan moet gewonnen worden en dat ligt niet direct in de lijn der verwachtingen, maar je weet nooit hoe een koe een haas vangt.

Aanvang 14.00 uur op de ‘Olde Leeuwenbarg’ in Wilp.

Bronclubcorrespondent CCW'16
Vorig artikelWeer veel zondagen voor Go Ahead Eagles komend seizoen