Het was vandaag een prachtige zonnige dag om in en tegen S.V. Wissel een heerlijk potje te voetballen. Nadat de pupil van de week had gescoord kon de wedstrijd beginnen.

Het toch enigszins gehavende team van Terwolde (6 spelers waren afwezig) zette direct vanaf minuut één druk waardoor het in de 3e minuut dan ook al raak was! Milan Koers gaf de bal vanaf de linkerkant voor en Jurre Lueks kon de afvallende bal met een geweldig schot tegen de touwen werken, 0-1.

Bij een daarop volgende aanval van Terwolde in de 7e minuut gaf Sem Gerritsen de bal strak voor, maar dit keer verzuimde Milan zelf om te scoren. Niet veel later kwam de bal, na het goed doorkoppen vanaf het middenveld, bij onze spits Max van Gerrevink terecht die na goed doorzetten de 0-2 binnen kon schieten.

In de 17e minuut miste een kopbal van Max nog maar net het doel. Dat gold ook voor het schot welke Bas Hiddink in de 20e minuut op het doel van Wissel loste. In de 29e minuut was het wel weer raak en kwam de bal via een mooi opgezet een-tweetje met Max weer terug bij Sem die op zijn opgevoerde brommer met bal en al in de hoogste versnelling richting het doel van Wissel stormde en de 0-3 op het score bord liet noteren.

Wissel was de weg toen al helemaal kwijt, maar zag toch nog kans om in de 32e minuut een aanval op touw te zetten waarbij de bal uiteindelijk strak voor het doel van Terwolde langs werd geschoten. Even later was Terwolde alweer in de aanval en kon de keeper van Wissel amper aan een schot van Sem, die door de snelheid al zwabberend aankwam pareren.

In de 37e minuut kwam de bal via Milan vanaf rechts voor het doel van Wissel waarna Bas Hiddink de bal bij de keeper tussen de benen door speelde en deze vervolgens tergend langzaam over de doellijn rolde: 0-4. Wissel mocht in de 41e minuut nog een corner nemen maar deze kon door Terwolde zodanig weggewerkt worden dat aansluitend de bal via Bas weer bij Sem terechtkwam en Sem wederom kon scoren en daarmee de stand op 0-5 werd gezet.

Kort daarna was er een zeer knappe redding van Bob Fabri in het Terwoldse doel nodig om daarmee het eerste tegendoelpunt te voorkomen. Niet lang daarna floot de scheidsrechter af voor rust.

Direct na de rust strandde een soloactie van Milan bij de keeper van Wissel. Kort daarna mocht Terwolde op rechts een hoekschop nemen waarna er voor het doel van Wissel een flinke scrimmage ontstond en waarbij maar liefst tot 3x toe een kopbal van diverse spelers van Terwolde er domweg niet in wilde.

In de 51e minuut gaf Jurre Lueks de bal over links met Sem mee en jullie vermoeden het al, de brommer ging weer eens aan en Sem tekende na een sprint met een schot in de verste hoek voor zijn hattrick en daarmee kwam de stand op 0-6. Wissel had in de 56e minuut een opleving en scoorde via een aanval over links zowaar toch nog de 1-6.

Deze tegentreffer zorgde even voor wat rommelig voetbal waarbij Terwolde het zichzelf even wat moeilijk maakte en Wissel een paar keer op de helft van Terwolde verscheen en daarbij ook eenmaal net langs buitenkant paal kon schieten. Het duurde nog tot de 69e minuut alvorens de bal vanaf de linkerzijde in de zestien van Wissel terecht kwam en Max vanuit een scrimmage de 1-7 binnen kon tikken.

In de 72e minuut werd er gewisseld en kwam onze veteraan Bas Doeve samen met onze jongste speler Robin Berends binnen de lijnen om het karwei verder af te maken. Wissel kreeg in de 75e minuut nog een vrije trap op het middenveld die nog maar net over ging. Kort daarna moest onze keeper Bob Fabri tot tweemaal toe kort achter elkaar de bal nog via een knappe redding uit het doel timmeren.

Sem had schijnbaar nog niet genoeg aan zijn hattrick en nam gemakshalve ook de 1-8 nog maar voor zijn rekening die hij via weer een aanval over links in de verste hoek schoot. In de 79e minuut scoort ook Max nog maar weer eens en zag kans om vanaf linkerzijde in de verste hoek de 1-9 te scoren en dat was ook voor Max een echte hattrick, na die van Sem dus de tweede in deze wedstrijd!

Tien minuten voor tijd kwam er vanaf Jelmer Bellert (Edouw), die tussendoor ook nog even een fikse tackel ontweek, een enorm strakke voorzet waarna Robin Berends met een oorverdovende knal de 1-10 in het doel plofte. Daarna was buiten een paar acties om de wedstrijd definitief gespeeld en konden de mannen van Terwolde met een dik en dik verdiende overwinning richting de kleedkamer.

Wij zijn dan ook klaar voor onze volgende wedstrijd die wij volgende week zondag thuis gaan spelen tegen SV CCW’16. Wij zien jullie dan ook weer graag op ons sportcomplex “de Woldermarck”.