Vandaag is de 1e selectie van Terwolde afgereisd naar Zwolle voor de competitiewedstrijd tegen SV Zwolle. Bij aankomst bleek al snel dat het hoofdveld van kunstgras niet het veld was waar de wedstrijd op gespeeld zou gaan worden.

Alhoewel het veld door de KNVB is goedgekeurd, weigert de selectie van Zwolle op dit veld te gaan spelen omdat er de afgelopen periode meerdere spelers zeer zware blessures hebben opgelopen. Een zeer begrijpelijk standpunt en dus werd er uitgeweken naar het tweede veld met echt gras. Ondanks dat dit grasveld ook niet in al te beste staat verkeerde, was dit voor Terwolde als grasliefhebbers geen enkel probleem.

Genoeg hierover, naar de wedstrijd kijkende was er in de 3e minuut al een hoogtepunt waarbij de op links doorbrekende Sem Gerritsen net binnen de zestien onderuit werd gehaald en er door de scheidsrechter een terechte penalty werd gegeven die door Jurriën Kamphuis beheerst werd ingeschoten en zo stond de stand al vroeg op 0-1 bracht. Het antwoord van Zwolle kwam al in de 14e minuut waarbij een vrije trap aan de linkerkant net buiten de zestien fraai in de verste hoek werd gekruld en zo stond de stand helaas alweer vlot op 1-1.

In de 18e minuut werd de bal over links door Bart Beugels fraai verlengd op Sem Gerritsen, die het vervolgens op een lopen zette en een voorzet gaf op Milan Koers die de tegenstander voor het doel uitkapte en het beheerst afmaakte, 1-2 voor Terwolde dus. In het verdere verloop van de 1e helft waren er diverse aanvallen van SV Terwolde zo ook eentje in de 37e minuut waarbij de bal via de linkerzijde bij Jurriën Kamphuis werd ingeleverd die vervolgens keihard op de kruising van het doel schoot en helaas niet in het doel ketste waardoor de stand dus nog steeds 1-2 bleef wat ook de ruststand was.

Na rust kwam Zwolle op de linker- en rechtervleugel met twee verse spitsen het veld op. Al in de 47e minuut resulteerde dat voor Zwolle in een gevaarlijk schot op het doel van Terwolde en dat gelukkig maar net over ging. Twee minuten later was het weer de beurt aan Terwolde. Het kreeg op de helft van de tegenstander een vrije trap waarbij de bal door Zwolle knap werd weggewerkt wat direct daarna via de rebound nog een keer gebeurde.

Na bijna een uur spelen ging een Zwolse vrije trap maar net naast de goal van Terwolde en kort daarna kreeg Swen van Voorst aan de andere zijde een dikke kans waarbij het schot tot corner werd verwerkt. Vanuit deze corner ging het schot van Milan Koers helaas ver over het doel van de tegenstander. 5 Minuten later is het wederom Zwolle: een schot van de spits van Zwolle wordt door de keeper van Terwolde knap tot een corner getikt.

Het was in de 70e minuut dat Swen van Voorst de bal weer eens voor kon geven waaruit Milan Koers kans zag om zijn tweede doelpunt te maken waardoor het 1-3 werd. Het antwoord van Zwolle kwam tien minuten later in de 80e minuut toen de bal notabene vanuit een ingooi toch via via voor het doel van Terwolde terecht kwam waarbij het schot van Zwolle volledig door onze keeper verkeerd werd ingeschat en de bal zomaar pardoes in het doel terecht kwam, stand 2-3.

De laatste 10 minuten werd het pas echt werkvoetbal waarbij Terwolde er uiteraard voor wilde zorgen dat er niet nog een doelpunt zou gaan vallen en Zwolle uiteraard het tegenovergestelde. In blessuretijd gebeurde het dan toch nog waarbij door het slecht uitverdedigen van Terwolde het onheil werd ingeluid. Terwolde had op dat moment eigenlijk de lange bal moeten hanteren om de broodnodige tijd te winnen. Door het te kort uitverdedigen kreeg de Zwolse ploeg de bal in bezit en pompte deze nog maar weer eens in de Terwoldse zestien en helaas niet zonder resultaat.

De bal kwam tussen de keeper van Terwolde en de Zwolse spits terecht die daarbij toch nog kans zag om deze in het Terwoldse doel te frommelen en zo de voor Terwolde als verlies voelende 3-3 wist aan te tekenen. Een wedstrijd waarbij Terwolde zeker bij zichzelf te rade mag gaan hoe het mogelijk was om een 1-3 voorsprong zo weg te geven. Twee verliespunten helaas.

Volgende week een vrij weekend en daarna staat de thuiswedstrijd tegen Wissel op het programma.