SV Schalkhaar zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen, het zit allemaal niet mee en het verkeert in zwaar weer. Toch schetst de werkelijkheid minder negativiteit dan de uitslag doet vermoeden.

Dat de ploeg van de trainers Marcel Geestman en Dirk-Jan Beldman na een half uur op achterstand komt tegen concurrent VV Lemelerveld is op dat moment sterk tegen de verhouding in en de ploeg had zelf ruim op voorsprong moeten staan. Het mistte vanmiddag koelbloedigheid voor de goal. Dan zit het deze ploeg in opbouw even niet mee en verdient het alle steun!

SV Schalkhaar dat tot de laatste minuut speelt voor wat het waard is, kenmerkt deze groep spelers. Gevochten is er voor een goed resultaat tot het laatste fluitsignaal, maar helaas leverde het geen punten op en ging het ten onder aan de effectiviteit van VV Lemelerveld. SV Schalkhaar moest het vanmiddag stellen zonder de sterkhouders David Klopman, Milan te Riele en Michiel Hullegie. Daarentegen stond de inmiddels fitte Jip Ellenbroek vanaf het begin in het basiselftal en dat was goed te merken op het middenveld van SV Schalkhaar.

Door de absenties van de genoemde basisspelers werd het centrale duo gevormd door Timo Kok en Nick Mulder, terwijl Daan Pinkster vanaf de aftrap mocht beginnen als linksback. Voorin stond Mattis Janse als centrumspits en mocht jeugdspeler Yous Beldman zijn competitiedebuut maken als basisspeler van SV Schalkhaar 1.

De eerste kans van de wedstrijd was nog voor VV Lemelerveld. Een kopbal van Stan Reimink werd naast het doel van keeper Jesper Lukassen gekopt. Hierna was SV Schalkhaar “aan zet”! De ene na de andere aanval werd nauwkeurig opgezet, waarbij veelal Jip Ellenbroek de regie had en veelal aan het begin stond van de aanvalsopbouw van SV Schalkhaar.

Het eerste gevaar van SV Schalkhaar begon bij middenvelder Ruben Bumkens; hij stuurde de snelle Kick Brouwer diep, waarna zijn voorzet net niet “op maat” was voor de inlopende spits Mattis Janse. Nog geen minuut later schoot Mattis Janse de bal via een kluts en geheel vrijstaand van dichtbij hoog over het doel van VV Lemelerveld.

Het begin van SV Schalkhaar was sterk en met goed voetbal verdiende het zeker de openingsgoal. Een corner van Ruben Bumkens werd door dezelfde Mattis Janse rakelings naast gekopt. De volgende kans viel daarna alweer snel te noteren; Ruben Bumkens onderschepte de bal op het middenveld, waarna opnieuw Kick Brouwer “vrij baan” kreeg om richting achterlijn te dribbelen. Zijn voorzet was op maat voor de vrijgelaten Yoes Beldman die geheel vrijstaand de bal echter niet in het doel wist te krijgen.

Nog binnen het half uur was opnieuw Mattis Janse dicht bij de openingstreffer, wederom een voorzet van Bumkens werd door Janse van dichtbij naast gekopt. Het is een omschreven voetbalwet en dat gold vanmiddag voor SV Schalkhaar; Als je zelf de kansen niet maakt, dan scoort de tegenstander.

Dit gebeurde dan ook bij SV Schalkhaar tegen VV Lemelerveld. Matig uitverdedigen aan SV Schalkhaar-zijde gaf VV Lemelerveld de mogelijkheid om via hun rechterkant door te komen, waarna een voorzet van de gevaarlijke Stijn Kogelman voor de voeten kwam van de inlopende linksback Wout Butink die van dichtbij Jesper Lukassen kansloos liet, 0-1. Een streep door de rekening van SV Schalkhaar. Jip Ellenbroek kreeg vervolgens de mogelijkheid om kort na de openingstreffer de stand in evenwicht te brengen, maar zijn schot in de korte hoek werd tot corner verwerkt door de goed keepende Rowell Evers van VV Lemelerveld.

Waar SV Schalkhaar moeite had om tot scoren te komen, had VV Lemelerveld aan een kans genoeg; balverlies op het middenveld was opnieuw genoeg om de snelle Stijn Kogelman in de diepte aan te spelen die oog in oog met Jesper Lukassen geen moeite had om in de 34ste minuut de 0-2 aan te tekenen. SV Schalkhaar moest het laatste deel van de eerste helft nog bekomen van de achterstand en kwam niet meer tot het creëren van kansen waardoor het de theepauze opzocht met een 0-2 achterstand.

De tweede helft begon SV Schalkhaar met goede moed om de achterstand alsnog om te buigen. SV Schalkhaar probeerde zorgvuldig tot een goede aanval te komen, zette VV Lemelerveld onder druk maar moest uiterst attent zijn op de snelle omschakeling van VV Lemelerveld. Zo’n moment ontstond dan ook 5 minuten na rust. SV Schalkhaar zocht de aanval om de aansluitingstreffer te maken, maar in de omschakeling was VV Lemelerveld heel dicht bij de 0-3. Tot twee keer toe goed keeperswerk van Jesper Lukassen voorkwam een ruimere achterstand.

Voor SV Schalkhaar pech toen aanvaller Kick Brouwer geblesseerd het veld moest verlaten. SV Schalkhaar probeerde keer op keer de aanval te zoeken, maar zo gevaarlijk als het eerste half uur van de wedstrijd werd het niet meer. Na ruim een uur spelen viel de beslissing. Een mooie aanval van VV Lemelerveld, waarbij Matthias Reimink in het centrum van de SV Schalkhaar verdediging teveel ruimte kreeg, werd meteen fataal; zijn inzet bracht de 0-3 op het scorebord.

Mogelijkheden voor SV Schalkhaar waren er nog voor Mattis Janse die een voorzet vanaf de linkerkant prima inkopte, maar een uitstekende redding van keeper Rowell Evers moest eraan te pas komen en voorkwam hiermee de 1-3. Een schot van Yoes Beldman ging via de keeper over het doel. Dat 7 minuten voor het eindsignaal de 0-4 en tevens eindstand nog werd gemaakt deed niet meer ter zake.

SV Schalkhaar verloor en zal over twee weken tegen Witkampers beter met de kansen moeten gaan omspringen. Doet het dat, dan verlaat het de laatste plek op de ranglijst.

Volgend weekend geen competitievoetbal voor SV Schalkhaar, maar over twee weken (aanvang 14.00 uur) is SV Schalkhaar te gast bij VV Witkampers in Laren.