De eerste minuten spelen zich af op de helft van Overwetering, want we komen niet aan voetballen toe, lijden snel balverlies. Het spel is slordig, niets lukt. We proberen op balbezit te spelen, maar dat gaat niet.

In de 24e minuut is er een vrije trap voor Robur en via, via, via komt hij op het hoofd van een Robur-speler en het is 0-1. Een ongelukkige goal, maar ook die tellen. Pas na 30 minuten is er een actie die wat oplevert: een corner. Waarom zijn we zo angstig begonnen, we hebben een goed elftal, we hoeven voor geen enkele vereniging bang te zijn. ga vooruit spelen, niet altijd terug . Als we achter staan gaan we wel voetballen, alleen balbezit helpt ons niet.

Voor rust wordt Maikel van Breukelen gewisseld en vervangen door Mark Koudijs. Een schot van Remon Elshof gaat vlak voor rust nog net naast via de keeper. Rust 0 – 1.

In de 2e helft komt Bram de Haas, net terug van vakantie, in de ploeg voor Nick Logtenberg. Ja, je staat achter en je moet aanvallen, maar niet de verdediging op zijn beloop laten. Dat gebeurt in de 53e minuut. Een speler mag iedereen voorbij lopen zonder dat er ingegrepen wordt en schiet ook nog binnen, 0 – 2. Een geweldige actie.

En nu moet het wel. Aanvallen. Maar het gebeurt met te weinig overleg en ook de wissels hebben weinig effect. In de 88e minuut een lange bal over de verdediging van Robur en Ferdi van Breukelen wordt door de keeper omver gelopen. Penalty en Bram van Bessen scoort. 1 – 2.
Kan het dan nog?

Direct hierna is het ook alweer 1-3 door een uitgespeelde goal, waarbij er weer niet wordt ingegrepen. De wedstrijd eindigt met een fraaie goal van Ferdi van Breukelen ver in blessuretijd. We moeten echt aan de bak om de nacompetitie te ontlopen. Gelukkig zijn we uit de beker zodat we ons kunnen concentreren op de competitie en per week nog maar één wedstrijd spelen.

Aanstaande zondag Markelo, dan moeten we daar de punten maar ophalen. Wij zullen er zijn.