Na een slechte eerste helft gooit Terwolde het roer halverwege om en poetst de 0-2 achterstand weg en wint met 5-2 van Go-Ahead.

Na de laatste competitiewedstrijd van vorig jaar november tegen Sallandia mochten de mannen van Terwolde vandaag (zondag 13-3) eindelijk weer eens, onder het genot van een prachtig zonnetje en voor eigen publiek, een competitiewedstrijd spelen tegen Go-Ahead 1.
Daar waren de heren ook wel weer eens aan toe zo na alle Corona perikelen. Al in de 4e minuut kwam Terwolde achter te staan en werd er door Go-Ahead vanuit een hoekschop gescoord 0-1.

De ploeg uit Deventer kwam duidelijk een stuk feller uit de winterslaap dan Terwolde wat alweer in de 11e minuut via een penalty resulteerde in een 0-2 achterstand voor de thuisclub! Het was aan de zijde van Terwolde gewoon slappe hap, met alles te laat, geen duels winnen en vooralsnog even geen beleving.

In het laatste kwartier van de eerste helft begon Terwolde eindelijk te voetballen en trok de wedstrijd naar zich toe. Nadat in de 36e minuut Terwolde een penalty werd onthouden volgde die alsnog in de 37e minuut echter deze werd prima gepareerd door de keeper van Go Ahead die overigens een prima eerste deel stond te keepen. Nadat in de 43e minuut er toch nog een dikke kans voor Terwolde kwam, waarbij Milan Koers helaas de verre hoek niet wist te vinden, gingen de ploegen met voor Terwolde een 0-2 stand de rust in.

In de rust werd er een keer gewisseld en ging Terwolde achterin man op man en voorin met vier spitsen met volle druk naar voren spelen.
Gelijk van de aftrap geeft Terwolde vol gas naar voren en in de 46e minuut maakt Jelmer Bellert via een kopbal vanuit een corner de 1-2.
Terwolde dringt verder aan en in de 55e minuut resulteerde dat in een terechte penalty wegens onderuit trekken van tegenstander, deze werd door Max van Gerrevink prima ingeschoten en er stond ineens 2-2 op het scorebord.

Nadat Go-Ahead af en toe nog wel op de helft van Terwolde kwam konden ze niet echt een potje meer breken en was het Terwolde die in de 73e minuut wederom via Max van Gerrevink de 3-2 aantekende. Terwolde zette door en in de 89e minuut maakt Swen van Voorst een prachtige 4-2 en nog geen minuut later krijgt Terwolde wederom een penalty mee en deze schoot Max van Gerrevink ook weer koeltjes binnen waardoor de eindstand op 5-2 uitkwam. Eind goed al goed zullen we maar zeggen.

A.s. donderdag gaan we naar SHE Hall voor onze volgende competitie wedstrijd.