Vandaag treden we aan zonder Jelle Lucassen, maar met Dennis Willemsen in de basis. We krijgen veel ruimte zowel op het middenveld als aan de zijkanten. Tom Koers en Maik Jansen worden keer op keer de ruimte ingestuurd maar de voorzet mist precisie en de voorwaartsen bieden zich slecht aan waardoor er geen echte kansen ontstaan.

Het tempo is vaak te laag, te vaak wordt de bal naar achter gespeeld in het opbouwen wordt er slordig balverlies geleden. Er zijn misverstanden in de communicatie. Corners leveren ook niets op. Schoten worden geblokkeerd; staat er een tegenstander in de weg. Ook de keeper van Albatross staat in de weg.

In de 34e minuut loopt Oskar Kappert iedereen voorbij, geeft een panklare voorzet maar Nick Logtenberg verzuimt te scoren. Een voorsprong hadden we verdiend, we zijn beter, krijgen de ruimte om te voetballen. Wederom Oskar Kappert heeft pech dat een van hem bekend verwoestend schot uiteen spat op de paal en zo staat het bij de rust nog 0 – 0.

In de 2e helft wordt het spel er niet beter op. De wedstrijd kabbelt voort, te weinig tempo en geen kansen. Er is ruimte genoeg, maar combinaties verzanden. Ook Albatross kan geen vuist maken, geen gevaar stichten. En dan wordt er in de 75e minuut gewisseld: Mark Koudijs vervangt Maik Jansen en Jaimy Zeijseink komt in het veld voor Nick Logtenberg.

In de 78e minuut verdwijnt de 0-0 stand van het scorebord. Na een voorzet volgt er een scrimmage voor de goal en via via geeft Dennis Willemsen het laatste zetje. 1 – 0 voor Overwetering. Een kwestie van op de goede plaats staan.

Deze goal is het sein voor Albatross om op de aanval te gaan spelen. We worden zelfs een beetje angstig onder de toenemende druk van Albatross en weten de ruimte die er nu ontstaat niet te benutten. Albatross krijgt een aantal corners en die zijn met zoveel mensen voor de goal dreigend. Na een kopbal uit een corner staat Mark Koudijs bij de paal op de goede plaats en kan zo de 1 – 1 voorkomen.

Eindstand 1 – 0 voor Sc Overwetering. Weer 3 punten erbij en nog steeds ongeslagen Ga zo door. Volgende week naar Brummen Succes!