SV Terwolde heeft haar bekercampagne afgesloten met 0-6 overwinning bij competitiegenoot SV Vaassen. Gezien de vele kansen hadden dubbele cijfers zeker niet misstaan, maar met een tweede plaats achter derdeklasser Orderbos mag het wel spreken van een geslaagde voorbereiding.

Terwolde was duidelijk een maatje te groot voor de gastheren uit Vaassen. Al snel een aantal grote kansen voor Terwolde, maar het vizier stond echter nog niet direct op scherp. Na een klein kwartier spelen kwam Terwolde wel op de dikverdiende 1-0 voorsprong. Sem Gerritsen werd in de diepte weggestuurd, dook naar binnen, en wist de doelman in de korte hoek te verschalken.

Kort daarna helaas een fikse tegenvaller. Aanvoerder Thomas Leurink klapte lelijk door zijn enkel op het stroeve kunstgras en moest noodgedwongen het veld verlaten. Ondanks de tegenvaller bleef Terwolde de lakens uitdelen. Korte tijd na de 0-1 kon de ploeg van Mitchel de Groot opnieuw juichen. Wederom een uitstekend loopactie in de diepte van Sem. Hij werd op zijn wenken bediend door Bas Hiddink en kon de 0-2 op het bord schieten.

In het verloop van de eerste helft vergat Terwolde de score verder uit te breiden door aantal grote mogelijkheden om zeep te helpen. Bij de start van de tweede helft stond het vizier duidelijk wel op scherp. Een goede inspeelpass van Jurriën Kamphuis werd uitstekend belopen door Jelmer Bellert die hiermee de wedstrijd wel in het slot gooide (0-3).

Na de beslissing was het enkel nog spelen op de helft van Vaassen. Een aantal vlot lopende combinaties werden opgezet en middels Jurian Nales en tweemaal Max van Gerrevink werd de eindstand op 0-6 bepaald.

Een uitstekende voorbereiding werd zo afgesloten en mag de ploeg trots zijn met een behaalde tweede plaats in een toch wel zware poule. Naast de behaalde resultaten heeft het verzorgde spel van de ploeg ook voor ontzettend veel vertrouwen gezorgd.

Volgende week zullen de Terwoldenaren de competitie aanvangen met een thuiswedstrijd tegen Emst. Graag zien we u allen volgende week zondag op Sportpark de Woldermarck.

Bronclubcorrespondent SV Terwolde
Vorig artikelSchalkhaar bekert verder na winst op Voorwaarts Twello
Volgend artikelCCW’16 met goed gevoel richting start competitie