SV Schalkhaar moest gisteren winnen van eersteklasser SV Voorwaarts uit Twello om verder te komen in de bekercompetitie. Na een gevecht van twee keer driekwartier met bij vlagen goed voetbal deed het niets onder voor SV Voorwaarts en won SV Schalkhaar uiteindelijk verdiend waardoor het in de pot komt voor de loting bekervoetbal van de KNVB.

Het team van trainer Martijn de Haas had maar liefst 5 spelers die vorig seizoen nog hun wedstrijden speelden in O19-1; Koen Smit, Floris Hidma en Alper Silav stonden in de basis terwijl Janno Ulderink en Yasir Bozkurt tevens nog minuten maakte. SV Voorwaarts was op de zaterdagavond niet opgewassen tegen dit jeugdig geweld, waarbij ervaren spelers als Jason Westerkamp, Michiel Hullegie, Nick Mulder, Twan Huijsmans, Milan te Riele en ook Jesper Lukassen en David Klopman voor de nodige ervaring in het veld zorgden.

Matchwinner was Milan te Riele die deze avond twee doelpunten achter zijn naam zette. Al na 7 minuten kon de altijd onvoorspelbare Te Riele de 1-0 noteren, na een assist van Nick Mulder. SV Voorwaarts trok na 21 minuten spelen de stand gelijk door een goede individuele actie van Chengizan Genc, die vanaf de rechterkant spits Marcus van Geelen bereikte die vervolgens simpel kon binnen tikken: 1-1. Enkele minuten later was het opnieuw Milan te Riele die op aangeven van Twan Huijsmans zorgde voor de 2-1.

SV Schalkhaar stond prima te verdedigen en kwam in het vervolg van de wedstrijd nauwelijks in gevaar en creëerde zelf een aantal goede mogelijkheden. Kansen waren er nog voor spits David Klopman die een bal van Nick Mulder net over schoot en ook Tim van der Meulen was dicht bij een doelpunt nadat hij een bal uit de lucht ineens net over het doel schoot. Een goede opsteker voor SV Schalkhaar dat volgende week zondag de eerste competitiewedstrijd speelt, dan zal het afreizen naar Sportclub Markelo. Aanvang wedstrijd 14.00 uur.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is zondagmiddag 1 oktober wanneer DVC’26 uit Didam op bezoek komt in Schalkhaar.

Opstelling SV Schalkhaar: Jesper Lukassen, Alper Silav, Michiel Hullegie, Nick Mulder, Jason Westerkamp, Twan Huijsmans, Koen Smith, Floris Hidma, Tim van der Meulen, David Klopman en Milan ter Riele – Kick Brouwer, Yasir Bozkurt, Jip Ellenbroek

Bronclubcorrespondent SV Schalkhaar
Vorig artikelWeer veel zondagen voor Go Ahead Eagles komend seizoen